sprememba pzi

Moderatorji: rzgajnardfemecrpakiznlenardic

Odgovori
markočerne
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2019, 06:30

sprememba pzi

Odgovor Napisal/-a markočerne »

Občina se pripravlja za oddajo vloge na razpis 4.3 za izgradnjo LNS. Za izgradnjo ne potrebuje GD, ker gre za enostavni objekt. Projekt PZI je pripravljen. Glede na lastnosti namakalnega sistema več uporabnikov so pred prijavo prišli do zaključka, da je potrebno prilagoditi projekt dejanskim potrebam uporabnikov LNS (manjši hidromodul namakanja, nižji pritiski, manjše dimenzije cevovodov) in spremeniti PZI, za kar pa bo zmanjkalo časa. Kakšna je možnost spremembe PZI po oddani vlogi in prejemu Odločbe o pravici do sredstev in kakšne so posledice te spremembe?
nlenardic
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Feb 2019, 09:57

Re: sprememba pzi

Odgovor Napisal/-a nlenardic »

Spremembe, ki jih načrtujete, bodo vplivale na višino stroškov, na vrsto stroška po šifrah kataloga stroškov najvišjih priznanih vrednosti pa verjetno ne.
PZI mora biti vsebinsko jasen ob oddaji vloge, zato upamo, da vam ga bo uspelo pravočasno prilagoditi na nove tehnične smernice.
Po oddaji projekta sta možni samo dve spremembi dinamike vlaganja zahtevkov in seveda vsebine projekta. Spremembe morajo biti zelo dobro utemeljene.
Neracionalno je, da se že na začetku ob vložitvi vloge vloži projekt, za katerega vemo, da se bo spreminjal in zapravljamo možnosti za kasnejše spremembe, težave so tako pred izvedbo javnega naročila, če pa je to že izvedeno, pa je potrebno sklepati anekse z izbranim izvajalcem.
Z PZI-jem je povezan tudi elaborat namakanja, zato ne pozabite novih tehničnih parametrov upoštevati tudi v tem dokumentu.
Odgovori

Vrni se na “M04 - NALOŽBE V OSNOVNA SREDSTVA (ČLEN 17)”