Podukrep M6.4: možnosti prijave

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
TUVel
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Sep 2020, 12:59

Podukrep M6.4: možnosti prijave

Odgovor Napisal/-a TUVel »

Pozdravljeni,

V povezavi z napovedanim razpisom za podukrep M6.4 imam sledeči vprašanji:

1. PRIMER:
Pridobljeno gradbeno dovoljenje, dodeljeno fizični osebi, je razdeljeno na dve fazi, in sicer:
- 1. fazo, ki obsega izgradnjo objekta z apartmaji in recepcijo
- 2. fazo, ki obsega izgradnjo 5 manjših turističnih hišk

Prijavitelj ima registriran s.p., ob enem pa je pred kratkim postal tudi nosilec kmetijskega gospodarstva. Prvi objekt je že v fazi gradnje, in sicer preko s.p.

Zanima me sledeče:
1. V sklopu pravnomočnega gradbenega dovoljenja je sicer navedena izgradnja 5. hišic, bi se pa, tudi zaradi trenutne situacije s COVID-19, za začetek odločili le za izgradnjo 2. Za vsako posamezno enoto lahko pridobimo uporabno dovoljenje. Je to dovoljeno, ali se kot smiselno celoto tretira izgradnja vseh 5. hišic, skladno z dodeljenim gradbenim dovoljenjem?
2. Ali je upravičena prijava izgradnje 2. faze, izgradnja turističnih hišic, preko dopolnilne dejavnosti kmetijskega gospodarstva (zavedamo se ločenega vodenja računovodskih podatkov ipd.)?

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2.PRIMER:

Podjetje ima sklenjeno dolgoročno najemno pogodbo za objekt s klasifikacijo 55.100 ‐ Dejavnost hotelov in podobnih nastanitvenih obratov. V sklopu načrtovane investicije, ki bi bila predmet prijave na razpis, so predvidena adaptacijska oz. ureditvena dela, za katera ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja (obnovitev fasade, menjava oken, obrtniška dela-beljenje, polaganje keramike, polaganje talnih oblog, ipd.) + nakup opreme.

1. Ali omenjena investicija upravičena do prijave?
2. Ali je podjetje upravičeno do prijave, glede na to, da je uporabno dovoljenje pisano na lastnika objekta, ki je fizična oseba, in ne direktno na podjetje oz. prijavitelja?

Že v naprej se vam zahvaljujem za povratne informacije.

Lep pozdrav.
Odgovori

Vrni se na “M06 - RAZVOJ KMETIJ IN PODJETIJ (ČLEN 19)”