Dokazilo o vodenju ločenega knjigovodstva

Moderatorji: bgricarpzajc

Odgovori
pzajc
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Dec 2020, 14:55

Dokazilo o vodenju ločenega knjigovodstva

Odgovor Napisal/-a pzajc »

VPRAŠANJE: ali na tem mestu pripenjamo vse BRUTO BILANCE analitično, sintetično za SP, Konto kartice itd, ali v tej fazi na tem mestu zadošča le IZJAVA o ločenem knjigovodstvu in opis, kako vodimo ločeno knjigovodstvo (kot na prvem zahtevku za sredstva) ?
pzajc
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Dec 2020, 14:55

Re: Dokazilo o vodenju ločenega knjigovodstva

Odgovor Napisal/-a pzajc »

- Da, vaša dokazila (''BRUTO BILANCE analitično, sintetično za SP, Konto kartice itd'') z opisom naj jedrnato in nedvoumno dokazujejo ločeno računovodstvo OP/SP od evidentiranja poslovnih dogodkov matične zadruge oz. podjetja (trženje proizvodov ter evidentiranje poslovnih dogodkov, vezanih na prodajo proizvodov za katere ste priznani, v skladu s predpisanim kontnim okvirjem in v skladu s Slovenskimi računovodskimi standardi ter v okviru ene glavne knjige).
- Medtem ko je Izjava o vodenju ločenega računovodstva del vloge, je dokazovanje vodenja ločenega računovodstva del vsakokratnega zahtevka.
- Kronologija ločenega računovodenja se upošteva od začetka koledarskega leta po vložitvi vloge na Javni razpis pa do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo (3. odstavke. 16. člena Uredbe 9.1).
Odgovori

Vrni se na “M09 - USTANOVITEV SKUPIN IN ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV (ČLEN 27)”