Kopitarji in planinska paša

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Kopitarji in planinska paša

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Spoštovani,

S katerim obrazcem, kako in kam se sporoča premik kopitarja na planinsko pašo za leto 2019?
Matjaž Meglič
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: Kopitarji in planinska paša

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Glede sporočanja premikov kopitarjev na planinsko pašo je vse enako, kot je bilo v lanskem letu. V nadaljevanju pošiljamo navodilo.

PLANINSKA PAŠA _ KOPITARJI

Premik na planino imetnik javi najkasneje v 7 dneh od premika. Na zapisnik o prigonu živali na pašo na planino ali skupni pašnik je za vsakega kopitarja potrebno vpisati kategorijo in življenjsko številka kopitarja (življenjsko številko prepišite z vsemi presledki). Kopijo zapisnika o prigonu živali na pašo na planino ali skupni pašnik posredujte organu izdaje identifikacijskih dokumentov (ID):
1. Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani, Klinika za reprodukcijo in velike živali, selekcija.kopitarjev@vf.uni-lj.si, Tel: 01 4779 384,
2. Kobilarna Lipica, peter.slavic@lipica.org., tel.: 05 7391 712 (za pasmo lipicanski konj).

Po pravilniku o I&R kopitarjev mora nosilec kmetijskega gospodarstva, ki uveljavlja ukrepe kmetijske politike, za kopitarje, ki se več kot 30 dni redijo na gospodarstvu, ki pripada temu kmetijskemu gospodarstvu, sporočiti v centralni register kopitarjev vse prihode kopitarjev na gospodarstvo. Če se spremeni gospodarstvo kopitarja, mora imetnik kopitarja izdajatelju v 7 dneh po spremembi gospodarstva sporočiti podatke o novem gospodarstvu.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “REGISTRI ŽIVALI”