točkovanje

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
sgoltnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:19

točkovanje

Odgovor Napisal/-a sgoltnik »

Kmetija ima 6,5 ha PKP, ob oddaji zbirne vloge je bilo 11,9 GVŽ, sedaj imajo 15,5 GVŽ. Kmetija leži v OMD gorska, na osnovi Elaborata območij z omejenimi naravnimi dejavniki za kmetijstvo v RS: N - osnovno (aplikacija kaže 100 % HGO).

1. Mladi prevzemnik bo ob obstoječem hlevu dogradil boks za pitanje govedi. Površina hleva se bo povečala za 14 %, število stojišč pa za 22 %. Koliko točk prejme za povečevanje proizvodnje?
2. Zamenjal bo obstoječi iztrošen vrtavkasti obračalnik z novim. V aplikaciji je izbrana šifra 7.2.50.2. Ali bo za to investicijo prejel točke in koliko?
3. Ker bo na novo uvedel pitanje govedi, bo del travnika preoral in sejal pšenico (priporočene sorte iz seznama), da bo pridelal del energetske krme doma. Ali prejme točko?
Poleg zgoraj omenjenih investicij bo kupil novo IKT opremo in se izobraževal.
4. Ali zastavljeni cilji na kmetiji ustrezajo razpisnim pogojem?

Lepo prosim odgovore na gornja vprašanja
Pozdrav

Štefka
mpsaker

Re: točkovanje

Odgovor Napisal/-a mpsaker »

Odgovor na 1. vprašanje:
Točke za povečanje proizvodnje lahko prejme, če povečuje PKP ali GVŽ, ne pa če povečuje m2 oz št. stojišč v objektu za rejo živali.

Odgovor na 2. vprašanje:
Da, 5 točk, če je več kot 50 % zemljišč v OMD gorsko območje.

Odgovor na 3. vprašanje:
Da.

Odgovor na 4. vprašanje:
Da.

Prosim, da ne postavljate več tako podrobnih vprašanj glede točk..., ker nanje zaradi preobilice dela ne moremo odgovarjati. S takšnimi vprašanji se obračajte na INFO točke pri KGZS.
Odgovori

Vrni se na “Točkovanje”