Upravičeni stroški

Moderatorji: bgricaratrcekihorvatkseverkarmjeric

Odgovori
Helena Čuk
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Sep 2015, 16:51

Upravičeni stroški

Odgovor Napisal/-a Helena Čuk »

V 25. členu uredbe CLLD je navedeno, da se o višini pripravljalne podpore odloči z odločbo o potrditvi SLR in LAS. 24. člen navaja, da se le ta izplača v obliki pavšalnega zneska v višini 20.000 €. Na posvetih predstavitve uredbe je bilo razumeti, da za pavšalno nakazilo ne bo potrebno prilagati računov. Iz vašega odgovora z dne 1.9.2015 izhaja, da se stroške dokaže z računi oz. drugimi enakovrednimi listinami. Prosim vas za obrazložitev.
mjeric
Prispevkov: 0
Pridružen: 31 Avg 2015, 12:55

Re: Upravičeni stroški

Odgovor Napisal/-a mjeric »

V skladu s prvim odstavkom 24. člena Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 (Uradni list RS, št. 42/15, v nadaljevanju: Uredba CLLD) je izplačilo pripravljalne podpore v višini 20.000 eurov, vezano na potrjeno SLR. V primeru, ko bi bila SLR zavrnjena, pa v skladu z drugim odstavkom 24. člena Uredbe CLLD javna podpora znaša do 10.000 evrov. V tem primeru je obdobje upravičenosti od 1. januarja 2014 do predložitve SLR v pregled Koordinacijskemu odboru CLLD. Javna podpora za zavrnjeno SLR se izplača na podlagi dejansko nastalih in plačanih stroškov v povezavi z upravičenimi aktivnostmi, ki jih je potrebno dokazovat.
Kljub temu pa ste bili LAS že večkrat ob raznih predstavitvah opozorjeni, da shranjujete dokumente v zvezi z izvedenimi aktivnostmi, ki jih je LAS opravil pred dejansko potrditvijo, torej pred oddajo SLR v potrditev. V primeru, da dobimo kakšno revizijo na tem delu in bodo izvedeni pregledi ali je LAS opravil animacijske in druge potrebne aktivnosti v procesu nastajanja SLR in LAS.
MKGP
Odgovori

Vrni se na “Pripravljalna podpora”