Izvedba projekta v roku 3 let - covid-19

Moderatorji: bgricarkseverkarmjericatrcekihorvat

Odgovori
mslekovec
Prispevkov: 0
Pridružen: 11 Mar 2019, 07:42

Izvedba projekta v roku 3 let - covid-19

Odgovor Napisal/-a mslekovec »

V vsaki odločbi o pravici do sredstev je navedeno, da je potrebno operacijo izvesti najpozneje v treh letih od pravnomočnosti odločbe o potrditvi operacije. Zaradi situacije s covid 19 je prišlo pri nekaterih projektih do sprememb, ki so se nanašale na podaljševanje rokov izvedbe projektov oz. oddaje zahtevkov. Nekateri se že približujejo temu triletnemu roku in nas zato zanima kako je s tem.

En konkreten primer pri našem LAS-u je, kjer je rok za oddajo zahtevka določen junij 2021, triletni rok pa poteče aprila 2022. Upravičenec predvideva, da kljub temu, da smo enkrat že podaljšali čas izvedbe, še zmeraj ne bo mogel izpeljati vseh aktivnosti glede na zastavljene omejitve s strani NIJZ. Bi v njihovem primeru bilo možno podaljšati še samo do aprila 2022 in ne še za 1 leto? Pomeni, da triletni rok obvelja ne glede na covid-19, ki se šteje kot višja sila?
atrcek
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 Mar 2016, 10:49

Re: Izvedba projekta v roku 3 let - covid-19

Odgovor Napisal/-a atrcek »

Za sklad EKSRP: Izvajanje projekta se lahko podaljša. Potrebno je vložiti prošnjo za spremembo (podaljšanje) operacije in se sklicevati na višjo silo - epidemijo.

Odgovor za sklad ESRR: Izvedba projekta mora biti v skladu z enajstim odstavkom 29. člena z upoštevanjem četrtega odstavka 46. člena in v skladu s podpisano pogodbo (za sklad ESRR). Triletni rok se zaradi višje sile covid-19 ne podaljša.
Odgovori

Vrni se na “Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost”