Uveljavljanje stroškov dela s.p.

Moderatorji: bgricar, mjeric, ihorvat, atrcek, kseverkar

Uveljavljanje stroškov dela s.p.

OdgovorNapisal/-a STIK » 19 feb 2019, 12:12

V okviru potrjene operacije je eden od upravičencev tudi s.p., ki je trenutno na porodniškem dopustu. Ker je na porodniškem dopustu bi za uveljavljanje stroškov dela, iz naslova kratkotrajnega dela, izkoristila možnost pomoči družinskih članov. Skladno z Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), ki zakonsko ureja kratkotrajno delo, bi ji pomagali trije družinski člani.

Pri tem gre za pomoč, za katero družinski člani ne prejemajo plačila. Delodajalec je dolžan v skladu s 17. členom Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju za osebo, ki bo opravljala kratkotrajno delo, plačati prispevek za poškodbe pri delu in poklicne bolezni, ki mesečno znaša 4,70€ (od 1.1.2017).

Kako lahko v takšnem primeru s.p. uveljavlja stroške dela?
STIK
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 11 sep 2018, 13:54

Re: Uveljavljanje stroškov dela s.p.

OdgovorNapisal/-a atrcek » 26 feb 2019, 15:07

Odgovor EKSRP: Opisan način uveljavljanja stroškov se uvršča med prispevek v naravi. V kolikor želi upravičenec uveljavljati to vrsto stroškov mora vložiti vlogo za spremembo vrste stroška v operaciji (iz stroškov dela v strošek prispevka v naravi). Ob tem opozarjamo, da v kolikor je bila vloga obravnavana v skladu z Uredbo CLLD, ki je veljala do 15. decembra 2017 je potrebno vlogi za spremembo priložiti tudi tri ponudbe za strošek prispevka v naravi.

Odgovor ESRR: Za sklad ESRR prispevek v naravi ni upravičen strošek. Strošek plač in povračil stroškov v zvezi z delom se lahko uveljavlja v skladu z navodili OU za upravičene stroške samo zaposlene osebe (tiste, ki so z upravičencem sklenile pogodbo o zaposlitvi).
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost