Dvojno financiranje

Moderatorji: bgricar, mjeric, ihorvat, atrcek, kseverkar

Dvojno financiranje

OdgovorNapisal/-a Helena Čuk » 25 apr 2019, 10:40

Javni zavod, katerega ustanoviteljica je občina, ki zavod, na podlagi sklenjene pogodbe v celoti financira, se prijavlja na javni razpis LAS-a. V pogodbi med občino in javnim zavodom so poleg materialnih stroškov in stroškov plač navedeni tudi projekti, ki jih bo izvedel Javni zavod. Med njimi je tudi projekt, ki je predmet prijave na razpis, ki ga pretežno sestavljajo stroški plač zaposlenih za opravljeno delo ter nakup in postavitev opreme. Ali se v takem primeru šteje, da gre v projektu za dvojno financiranje?
Prosimo za odgovor v primeru prijave na sklad EKSRP ali sklad ESRR.
Helena Čuk
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 sep 2015, 16:51

Re: Dvojno financiranje

OdgovorNapisal/-a atrcek » 13 maj 2019, 12:30

V kolikor javni zavod kot lastna sredstva uporabi sredstva, ki so namenjena za njegovo delovanje, potem ne gre za dvojno sofinanciranje. V kolikor občina javnemu zavodu dodeli sredstva namensko za neko operacijo, potem gre za dvojno sofinanciranje. Dvojno uveljavljanje stroškov in izdatkov, ki so že bili povrnjeni iz katerega koli drugega vira, ni dovoljeno. V tem primeru bo zahtevano vračilo že izplačanega zneska sofinanciranja. Če je dvojno uveljavljanje stroškov in izdatkov namerno, se bo obravnavalo kot goljufija. V vsakem primeru bo treba ustrezni znesek sofinanciranja vrniti. Vrnjeni zneski bodo za LAS izgubljeni.
Za sklad ESRR bo upravičenec s podpisom pogodbe jamčil, da za stroške, ki so predmet sofinanciranja, ni prejel drugih sredstev iz državnega proračuna, proračuna lokalnih skupnosti, proračuna EU ali drugih javnih virov.
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost