javni poziv in sprememba SLR

Moderatorji: bgricar, ihorvat, atrcek, kseverkar, mjeric

javni poziv in sprememba SLR

OdgovorNapisal/-a LAS LP » 30 jul 2019, 09:30

Naš LAS redno razpisuje sredstva po ukrepih. Trenutno se pripravljamo na objavo naslednjega javnega poziva. Glede na izvedene javne pozive in nižjo realizacijo projektov od predvidene so nam na nekaterih ukrepih ostala neporabljena minimalna sredstva kot je navedeno v nadaljevanju.

Znotraj ESRR sklada imamo na dveh ukrepih na voljo še:
• Ukrepu 2: 13.586,19 €
• Ukrepu 6: 10.675,15 €
Cilje, ki smo si jih s SLR zadali smo pri Ukrepu 2 in 6 že dosegli. Na Ukrepu 1, kjer imamo na voljo še 63.714,40 €, pa cilji še niso doseženi. Sredstva iz Ukrepa 2 in Ukrepa 6 bi želeli prenesti na Ukrep 1.

Enako se nam je zgodilo tudi na EKSRP skladu, kjer imamo na voljo še:
• Ukrep 2: 11.465,63 €
• Ukrep 4: 1.261,76 €
Prav tako bi želeli sredstva iz Ukrepa 2 in Ukrepa 4, kjer imamo cilje že dosežene prenesti na Ukrep 3, kjer imamo na voljo še 60.880,51 €, ciljev znotraj tega Ukrepa pa še nismo dosegli.

Z navedenimi prenosi sredstev nobeno od tematskih področij ukrepanja ne bi imelo manj kot 10 % sredstev.

Glede na to, da so cilji na ukrepih, kjer so ostala minimalna sredstva že doseženi in glede na to, da nobeno od tematskih področij ne bo imelo manj kot 10 % sredstev, ali pravilno razmišljamo, da lahko javni poziv z navedenim prenosom sredstev objavimo, hkrati pa vložimo tudi spremembo SLR, kamor vključimo naveden prenos sredstev. Nato postopke izbora projektov na LAS izpeljemo, ko bomo prejeli odločbo o spremembi SLR s katero bo potrjen prenos sredstev, pa bomo na MGRT oz. AKTRP vložili projektne vloge.
LAS LP
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 12 jul 2017, 13:10

Re: javni poziv in sprememba SLR

OdgovorNapisal/-a atrcek » 12 sep 2019, 06:47

Sredstva v SLR se med posameznimi ukrepi ali tematskimi področji ob zaključku razpisovanja sredstev lahko prerazporedijo brez spremembe SLR z namenom bolj učinkovitega razpisovanja in črpanja sredstev. Prenos sredstev brez spremembe SLR je dopusten v manjši meri, npr. ko preostanek sredstev na posameznem ukrepu ali tematskem področju ne zadostuje več za izvedbo operacije.

Ob tem je potrebno zagotoviti, da so kazalniki (cilji) po posameznih tematskih področjih ukrepanja kljub temu doseženi. Prav tako je potrebno paziti, da se za nobeno tematsko področje ne nameni manj kot 10% sredstev.
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron