nakup kombija preko leasinga

Moderatorji: bgricarkseverkarmjericatrcekihorvat

Odgovori
Zdenka
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 Jan 2017, 13:36

nakup kombija preko leasinga

Odgovor Napisal/-a Zdenka »

Prijavitelj bi kot strošek v okviru operacije uveljavljal nakup kombija. Nakup bi izvedel preko leasinga.

Zanima me ali je v tem primeru nakup kombija upravičen strošek (vprašanje velja za ESRR in EKSRP)? Če je, kdaj lahko uveljavlja stroške? Ob podpisu leasinga (pogodbe) ali ob zaključku leasinga?

Hvala za odgovor.
atrcek
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 Mar 2016, 10:49

Re: nakup kombija preko leasinga

Odgovor Napisal/-a atrcek »

EKSRP in ESPR:
Nakup preko leasinga je lahko upravičen strošek v kolikor je leasing sklenjen po odločbi o odobritvi operacije, zaključen pa najkasneje do vložitve zadnjega zahtevka.

ESRR:
V skladu z Navodili OU o upravičenih stroških:
- Nakup vozil je upravičen le, v kolikor je neposredno povezan s cilji operacije in je nakup bolj racionalen od najema vozila.
- Zakup (lizing): Upravičen je znesek za zakup, ki ga zakupnik plača zakupodajalcu in je dokazan s potrjenim računom ali knjigovodsko listino enake dokazne vrednosti. Zakupnik mora predvsem dokazati, da je bil zakup stroškovno najbolj učinkovit način za uporabo opreme. Če bi bili pri drugem načinu (na primer najemu opreme) stroški nižji (kar dokazuje upravičenec), presežek stroškov ni priznan kot upravičen strošek. Pri tem opozarjamo, da v primeru, če je leasing sklenjen za npr. 5 let in je upravičeno obdobje krajše, se lahko priznajo stroški samo v upravičenem obdobju.
Odgovori

Vrni se na “Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost”