Uporabno dovoljenje in ZZI

Moderatorji: bgricar, ihorvat, atrcek, kseverkar, mjeric

Uporabno dovoljenje in ZZI

OdgovorNapisal/-a mslekovec » 04 okt 2019, 10:20

Upravičenec izvaja gradbena dela, ki pa še ne bodo zaključena v celoti ob roku za oddajo zahtevka, zato tudi ne bo možno pridobiti uporabnega dovoljenja vezanega na izdano gradbeno dovoljenje. Vsebina projekta, ki je bila prijavljena za črpanje nepovratnih sredstev in je tudi predmet ZZI, pa predstavlja samo en del v sklopu teh gradbenih del.

Praviloma mora vlagatelj predložiti pravnomočno uporabno dovoljenje. Gradbeni zakon pa tudi določa, da se uporabno dovoljenje izda za celoten objekt ali del objekta, če gre za funkcionalno celoto, ki izpolnjuje bistvene zahteve.

Na upravni enoti so jim povedali, da je možno pridobiti začasno uporabno dovoljenje. Ali to zadostuje za oddajo ZZI (bo pa izdan samo 1 zahtevek) ali ne?
Ali je dovolj, če upravičenec v tem primeru pridobiti uporabno dovoljenje samo za tisti del objekta, ki se nanaša na sofinanciranje in izstavitvijo ZZI-ja?
mslekovec
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 11 mar 2019, 07:42

Re: Uporabno dovoljenje in ZZI

OdgovorNapisal/-a atrcek » 09 okt 2019, 08:18

Vsekakor za naložbo, ki je predmet operacije mora biti ob vložitvi zahtevka za izplačilo priloženo tudi uporabno dovoljenje. Če upravna enota lahko izda ''delno ali začasno'' uporabno dovoljenje bi bilo to v redu.
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron