nova delovna mesta - 2. del

Moderatorji: bgricar, ihorvat, atrcek, kseverkar, mjeric

nova delovna mesta - 2. del

OdgovorNapisal/-a LAS LP » 05 nov 2019, 12:43

Potencialni prijavitelji so nam zastavili dodatna sledeča vprašanja, ki se nanašajo na vzpostavitev novega delovnega mesta. Navajamo tri primere:

Primer 1: Pravna oseba je imela v preteklosti za določen projekt zaposleno osebo za obdobje trajanja projekta, po zaključku projekta sta pravna oseba in zaposleni zaključila pravno delovno razmerje. Z novim projektom, bi pravna oseba ponovno zaposlila to osebo na novo delovno mesto. Zanima nas, če se z vidika razpisa taksna zaposlitev šteje kot novo delovno mesto.

Primer 2: Pravna oseba ima trenutno zaposleno osebo za 1/2 časa na delovnem mestu administracije. Za namene novega projekta se bo odprlo novo delovno mesto, ki zahteva polno zaposlitev. Zanima nas, če lahko na novo delovno mesto zaposlimo to isto osebo za preostanek druge 1/2 delovnega časa in novo osebo za 1/2 delovnega časa. Tako bi na novo delovno mesto bili zaposleni dve osebi vsaka za 1/2 časa, skupaj torej polna zaposlitev na novem delovnem mestu.

Primer 3: Pravna oseba ima trenutno zaposleno osebo za 1/2 časa na delovnem mestu administracije. Za namene novega projekta se bo odprlo novo delovno mesto, ki zahteva polno zaposlitev. Zanima nas, če lahko na novo delovno mesto prezaposlimo to isto osebo za polni delovni časa, na obstoječe delovno mesto neodvisno od razpisa pa zaposlimo novo osebo za 1/2 časa. Zanima nas, če se prezaposlitev osebe na novo in polno delovno mesto zadostuje razpisnim pogojem novega delovnega mesta.
LAS LP
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 12 jul 2017, 13:10

Re: nova delovna mesta - 2. del

OdgovorNapisal/-a atrcek » 16 jan 2020, 08:13

1. DA
2. DA, PDM se lahko seštevajo, potrebno je izvesti ustrezen postopek zaposlitve za novo delovno mesto.
3. DA
atrcek
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 mar 2016, 10:49


Vrni se na Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron