stroškovna mesta za strošek animacije in tekoči stroški

Moderatorji: bgricarkseverkarmjericatrcekihorvat

Odgovori
ivica
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Okt 2009, 10:50

stroškovna mesta za strošek animacije in tekoči stroški

Odgovor Napisal/-a ivica »

V sklopu podukrepa 19.4 smo do sedaj ločili knjigovodska stroškovna mesta ločeno na strošek animacije in tekoči strošek. Ker pri knjiženju stroškovnik mest prihaja do sprememb med kjiženjem pri oddaji zahtevka in kasneje po administrativnem pregledu (administrativna kontrola določenega stroška ne prizna kot strošek animacije), želimo v nadaljevanju imeti za podukrep 19.4. eno skupno ločeno stroškovno mesto na področju partnerstva LAS/vodenje LAS. Strošek animacije in tekoči strošek pa bo ločeno razviden iz specifikacije k oddanemu zahtevku do ARSKTRP.
Vprašanje: Ali je knjiženje stroškov znotraj podukrepa 19.4 pravilno knjiženo na enem SM, skupaj za strošek animacije in tekoče stroške. Hvala za odgovor.
atrcek
Prispevkov: 0
Pridružen: 01 Mar 2016, 10:49

Re: stroškovna mesta za strošek animacije in tekoči stroški

Odgovor Napisal/-a atrcek »

ESRR: V skladu z navodili OU za upravičene stroške se mora voditi ločeno računovodstvo ali ustrezno računovodsko kodo za vse transakcije v zvezi z "operacijo". Na ločenem stroškovnem mestu/računovodski kodi se morajo evidentirati vsi poslovni dogodki, ki se nanašajo na operacijo, razen v primeru poenostavljenih oblik nepovratnih sredstev, kot so npr. posredni stroški v pavšalu in standardni strošek na enoto, kjer se na ločenem stroškovnem mestu operacije (računovodski kodi) knjižijo le prihodki oziroma prilivi, medtem ko stroškov (izdatkov), ki se nanašajo in poplačujejo iz prejetih sredstev, ni treba evidentirati na stroškovnem mestu operacije (računovodski kodi).

EKSRP: Dovolj je, da se stroški za podukrep 19.4 knjižijo samo na eno stroškovno mesto.
Odgovori

Vrni se na “Podpora za tekoče stroške in stroške animacije”