Javni zavod- upravljalec objekta

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, rpakiz, nlenardic

Javni zavod- upravljalec objekta

OdgovorNapisal/-a isket » 10 jun 2016, 08:47

Javni zavod je s sklepom Vlade RS postal upravljalec objekta- hleva in je kot tak vpisan v zemljiški kataster in kataster stavb. Javni zavod načrtuje na objektu investicijsko vzdrževalna dela.
Skladno z Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (ZSPDSLS) je upravljalcu stvarnega premoženja dana pravica za skrb za pravno in dejansko urejenost; investicijsko vzdrževanje; pripravo, organiziranje in vodenje investicij v vseh fazah investicijskega procesa; oddajanje v najem; obremenjevanje s stvarnimi pravicami; dajanje stvarnega premoženja v uporabo in podobno.

Ali glede na zgoraj navedeni primer javni zavod ob morebitni prijavi na JR za podukrep 4.1 z investicijsko vzdrževalnimi deli še dodatno potrebuje:
1. sklenjeno dolgoročno pogodbo o najemu, zakupu, služnosti ali stavbni pravici za obdobje najmanj pet let po zaključku naložbe in
2. overjeno soglasje lastnika ali solastnika k naložbi?
isket
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 12:34

Re: Javni zavod- upravljalec objekta

OdgovorNapisal/-a lrojec » 13 jun 2016, 08:39

V kolikor bo iz dokumentov iz vloge razvidno vse kar navajate v vprašanju, ter da ima vlagatelj te pravice za obdobje najmanj 5 let po zaključku naložbe, ni potrebno prilagati najemne pogodbe in soglasja lastnika.
lrojec
 


Vrni se na M4.1 – Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron