UPRAVIČENI STROŠKI - NOVI PROIZVODI (NON ANEX 1 - VELIKA POD

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
abudabi

UPRAVIČENI STROŠKI - NOVI PROIZVODI (NON ANEX 1 - VELIKA POD

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Vlagatelj se ukvarja med drugim tudi z dejavnostjo testeninarstva. Na tem področju planira novo investicijo in uvedbo najmanj 3 novih izdelkov, konkretno 3 novih polnil za polnjene testenine ( torteline, njoke).
Poleg novih polnil bo z novo investicijo pridobil tudi možnost izdelave polnjenih testenin narejenih iz dvojnega testa, ki so zanj popolna novost.Novi izdelki bodo deloma spremenjeni tudi zaradi sprememb tehnologije – npr. izdelki brez sekundarne pasterizacije, drugačna receptura.
Polnila so / bodo plod najmanj 1 leta razvojnega dela in jih vlagatelj do sedaj ni proizvajal.
Sprašujemo ali se po kriterijih razpisa zgoraj navedeni izdelki uvrščajo kot novi izdelki in bi vlagatelj zato pridobil točke iz tega naslova?

Hvala za odgovor.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: UPRAVIČENI STROŠKI - NOVI PROIZVODI (NON ANEX 1 - VELIKA

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

Da.
Naložba prispeva k uvajanju inovacij, če se z njo uvaja nov ali izpopolnjen proizvod, ki ga vlagatelj do dneva vložitve vloge še ni proizvajal, pri čemer sprememba imena, pakiranja, oblike in kode proizvoda ne pomeni novega ali izpopolnjenega proizvoda. Vlagatelj izkazuje inovativnost naložbe s patentom, licenco ali opisom novega ali izpopolnjenega proizvoda v poslovnem načrtu.
Odgovori

Vrni se na “M4.2 – Podpora za naložbe v predelavo/trženje in/ali razvoj kmetijskih proizvodov”