Delitev sredstev znotraj sklopa

Moderatorji: rzgajnardfemec

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Delitev sredstev znotraj sklopa

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni!

Uredba, člen 91 (4), (6):
(4) V javnem razpisu se podrobneje določijo zlasti vrste naložb, višina razpisanih sredstev, kar lahko vključuje tudi porazdelitev sredstev po posameznih sklopih, upravičenci, upravičeni in neupravičeni stroški, pogoji za dodelitev sredstev in merila za ocenjevanje vlog, pogoji za izplačilo sredstev, postopki za vložitev vloge in zahtevka za izplačilo sredstev, rok za zaključek naložbe ter obveznosti upravičenca.

(6) Javni razpis je lahko strukturiran po posameznih sklopih glede na vrsto naložbe, upravičene stroške, upravičence ipd. Vloge se obravnavajo po posameznih sklopih za katere so razpisana sredstva. Če na posameznem sklopu razpisana sredstva niso porabljena, se neporabljena sredstva proporcionalno razdelijo na ostale sklope iz istega javnega razpisa, na katerih zaprošena sredstva presegajo razpoložljiva sredstva.

Javni razpis, IX. (Vloga IN POSTOPEK ZA PRIDOBITEV SREDSTEV (skladno z 91., 92., in 93. členom Uredbe), (12) in (13)

(12) Javni razpis se deli na:
– sklop A, ki je namenjen fizičnim osebam, razen samostojnih podjetnikov posameznikov in agrarnim skupnostim v skladu z ZAgrS in
– sklop B, ki je namenjen pravnim osebam in samostojnim podjetnikom posameznikom.

(13) Vloge se obravnavajo po posameznih sklopih za katere so razpisana sredstva. Če na posameznem sklopu razpisana sredstva niso porabljena, se neporabljena sredstva proporcionalno razdelijo na preostali sklop iz istega javnega razpisa, na katerem zaprošena sredstva presegajo razpoložljiva sredstva.

Glede na to, da niti uredba niti javni razpis nikakor ne predvidevata dodatne delitve sredstev znotraj sklopa, predvidevam, da je razdelitev sredstev v razpisu pod I. OSNOVNI PODATKI O JAVNEM RAZPISU, Razpisana sredstva
- znotraj sklopa A (6 mio) na enostavne naložbe (4 mio) in zahtevne naložbe (2 mio) ter
- znotraj sklopa B (2 mio) na enostavne naložbe (1 mio) in zahtevne naložbe (1 mio)
zgolj informativne narave ter namenjena točkovanju.

Če temu ni tako, prosim za obrazložitev, kako je mogoče, da so sredstva razdeljena na »podsklope«, ki nimajo pravne podlage v uredbi in razpisu.
dfemec
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:41

Re: Delitev sredstev znotraj sklopa

Odgovor Napisal/-a dfemec »

Razpisana sredstva so razdeljena na enostavne in zahtevne naložbe zaradi različnega točkovanja.
Odgovori

Vrni se na “Merila za ocenjevanje vlog”