Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več uporabnik

Moderatorji: rzgajnardfemecrpakiznlenardic

Odgovori
kkfunda

Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več uporabnik

Odgovor Napisal/-a kkfunda »

Pozdravljeni,

predmet naložbe je enostavni objekt, namakalni sistem za dva uporabnika, katerega vrsta naložbe (2ha namakalne površine, moč 1000m3 in 4l/s), po Prilogi 1 UREDBA o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje, ne spada v kategorijo za katere je potrebno opraviti postopek presoje vplivov na okolje.

Glede na karakteristike že sedaj vemo, da presoja vplivov na okolje ni potrebna. To trditev smo preverili tudi na Ministrstvu za okolje. Ali moremo v vsakem primeru podati vlogo za predhodni postopek presoje vpliva na okolje, čeprav že sedaj vemo, da bo le-ta zavržena?

Hvala za povratno informacijo.
dfemec
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:41

Re: Okoljevarstveno soglasje - namakalni sistem za več upora

Odgovor Napisal/-a dfemec »

Če je naložba poseg v okolje v skladu s predpisom, ki ureja posege v okolje, in se naložba ne nanaša na ureditev zahtevnih, manj zahtevnih ali nezahtevnih objektov v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, mora upravičenec pridobiti okoljevarstveno soglasje ali sklep, da postopek presoje vplivov na okolje ni potreben.
Odgovori

Vrni se na “M4.3 Podpora za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva”