mladi prevzemnik

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
dvolk
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 13:00

mladi prevzemnik

Odgovor Napisal/-a dvolk »

Mladi prevzemnik je prvič postal nosilec kmg mida v letu 2007 - za namen reje perutnine. Na tem kmg midu ni imel vrisanih gerkov in do sedaj ni prejel nobenih sredstev. V letošnjem letu je ukinil svoj kmg mid in prevzel kmetijo od očeta in postal nosilec na kmetiji.
Ali lahko kandidira na razpis?

Za dejavnost vzreja perutnine je davčni zavezanec in vodi knjigovodstvo na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov. Za kmetijo pa so obdavčeni po katastrskem dohodku.
Ali je lahko davčni zavezanec le za vzrejo perutnine ? Za kmetijo pa je pavšalist. Pri vlogi vnesemo podatek o davčnem zavezancu. Kaj napišemo v tem primeru.
Za vzrejo perutnine ima knjigovodstvo ali se mu to upošteva, da ima že vzpostavljeno knjigovodstvo na kmetiji, čeprav je le za določeno dejavnost ali ne?
aktrp
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Jul 2016, 11:04

Re: mladi prevzemnik

Odgovor Napisal/-a aktrp »

V kolikor v obdobju pred 24 meseci ni prejel sredstev iz skupne kmetijske politike, razen za izobraževanja, in v RKG ni imel vpisanih GERKov, potem lahko kandidira za podporo.
V vlogi je potrebno vnesti podatke za celotno kmetijo. Po datumu odločbe o pravici do sredstev bo potrebno vzpostaviti knjigovodstvo za celotno primarno kmetijsko proizvodnjo v skladu s točko 6.1.2. javnega razpisa.
Odgovori

Vrni se na “Podukrep M6.1 - Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete - 2. JAVNI RAZPIS (17. 6. - 17. 8. 2016)”