Turbidimeter – naprava za ugotavljanje motnosti vina

Moderatorji: rsaje, rzgajnar, dfemec, mtvavtar

Turbidimeter – naprava za ugotavljanje motnosti vina

OdgovorNapisal/-a andrejm » 27 jul 2016, 13:26

Pozdravljeni!

Kam uvrstimo turbidimeter, napravo za ugotavljanje motnosti vina pred stekleničenjem, ki se uporablja pri laboratorijskem nadzoru pri vinogradništvu oz. kletarstvu?

Ena možnost je pod "1.4.5.2.4. Laboratorijski nadzor-analitika: naprava za parno destilacijo-dolocitev alkohola in kislin, analitska tehtnica, inštrument za določanje izoelektrične točke, drobni inventar, računalnik s pripadajoco programsko opremo, pH meter", vendar točno ta naprava ni našteta med njimi.
Druga možnost je pod "6.4.1. Drugi investicijski stroški" in se potem v besedilnem delu poslovnega načrta navede to napravo.

Še podvprašanje:
Šifra "1.4.5.2. Naprave za specificno rabo v kmetijstvu - oprema vinogradniške kleti s letno kapaciteto do 100.000 l vina" ima določen cilj "1.9 Nakup opreme za predelavo v okviru DOPOLNILNE DEJAVNOSTI na kmetiji, katerih končni proizvod je kmetijski proizvod iz Priloge I k Pogodbi o delovanju Evropske unije".
Predelava vina po Zakonu o vinu ne predvideva registracije dopolnilne dejavnosti. Predvidevam, da pri predelavi vina registracija dopolnilne dejavnosti ni zahtevana, četudi upravičenec izpolnjuje cilj 1.9. Enako bi moralo veljati tudi za opremo za predelavo oljk (šifra 1.4.6.2.).
Drži?
andrejm
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 mar 2016, 22:30

Re: Turbidimeter – naprava za ugotavljanje motnosti vina

OdgovorNapisal/-a aktrp » 28 jul 2016, 16:34

Turbidimeter se vpiše v RC 11.1 Drugi cilji, ki jih navede upravičenec. Potreben je vpis v register pridelovalcev grozdja in vina.
aktrp
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 jul 2016, 11:04


Vrni se na Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost