Iz vezane v prosto rejo ter streha

Moderatorji: rsaje, mtvavtar

Iz vezane v prosto rejo ter streha

OdgovorNapisal/-a mpizmoht » 12 avg 2016, 08:27

Mladi prevzemnik bo prenovil star hlev. Sedaj ima notri krave dojilje, konje in prašiče. Sledi prenova in sicer:
- Konji gredo ven, v prizidan hlev
- Prašiči delno v hlevu + povečanje hleva
- Krave dojilje so sedaj privezana reja, zadaj rešetke in to bo preuredil v prosto rejo

VPRAŠANJA

1. Z vami sem si že dopisovala glede preureditve hleva iz vezane na prosto in ste rekli, da mu pripada 5 točk za horizontalni cilj OKOLJE, Uvedba ali posodobitev hlevov. Zgoraj opisano preureditev v prosto rejo bi dala v naložbo 1.1.3.2.1.2 Rekonstrukcija hlevov za krave dojilje - ležalni boksi, zunanja jama za gnojevko, cilj 6.2, bo prav tako?
2. Kaj naj napišem pod m2 k prosti reji – ali samo dejansko površino glede na situacijo potem, ko bo prosta reja ali kar kvadraturo celega hleva…ali kaj drugega?
3. Mladi prevzemnik bo na istem hlevu obnovil streho. To bi isto dala pod naložbo 1.1.3.2.1.2. in izbrala bi cilj 1.4., bo šlo tako?
4. Ker bo streha večja, bo presegala obstoječo kvadraturo hleva (da bo pokrila še nov boks za konje in rahlo povečanje hleva za prašiče, me zanima katero kvadraturo napišem v tem primeru? Predvideno po končani investiciji ali kar sedaj?
5. Kaj mora pazit pri računih zaradi proste reje, ker bo v bistvu obnavljal cel hlev, verjetno bo moralo biti nekak razvidno, da gre za investicijo v prosto rejo ker bo zaradi tega dobil točke?
Hvala in lp!
mpizmoht
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 sep 2015, 07:28

Re: Iz vezane v prosto rejo ter streha

OdgovorNapisal/-a rsaje » 12 avg 2016, 09:58

1. DA.
2. Vpišite površino , ki je predmet naložbe (rekonstrukcije).
3. DA, lahko izberete šifro 1.1.3.2.1.2. in razvojni cilj 1.4., v opis naložbe navedite, da bo obnovil streho na istem hlevu.
4. Vpišete skupno površino celotnega objekta, ki ga bo streha pokrivala (zunanje mere).
5. Pri računih morajo vsi upravičenci paziti predvsem na to, da se glasijo na upravičenca in da so izdani po datumu odločbe. Da gre za prenovo hleva iz vezane v prosto rejo bo upravičenec dokazoval s slikami notranjosti hleva pred in po naložbi.
rsaje
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 mar 2016, 14:42


Vrni se na Poslovni načrt in izbira razvojnih ciljev

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost