Stran 1 od 1

Priprava vloge na razpis- sušilnica in zorilnica za salame

OdgovorObjavljeno: 10 avg 2016, 07:53
Napisal/-a sfijavz
Pri pripravi vloge in sicer pri stroških se nam pojavlja problem in sicer.V okviru razpisa bi želeli urediti sušilnico in zorilnico za salame.Sušilnico smo med stroški našli, zorilnico pa ne. Glede na to da bi želeli tekom razpisa odpreti dopolnilno dejavnost na kmetiji prav za suhomesnate izdelke-v našem primeru salame je ta oprema nujno potrebna za predelavo in sušenje ter kasneje zorenje mesa. (salame mešanica svinjskega in govejega mesa).
Katere stroške naj izberemo za zorilnico glede na to da je med stroški ni. Ali naj izberemo kar druge stroške in napišemo vrednost takšne investicije.

Drugo vprašanje: ali so suhomesnati izdelki v našem primeru salame kmetijski proizvod iz priloge 1 o delovanju EU

Tretje vprašanje: Ali investicijski stroški za zorilnico in sušilnico mesa zmanjšujejo davčno osnovo glede na to da gre za dopolnilno dejavnost.

Četrto vprašanje:Nakaj površin smo iz gozda spremenili v trajni travnik. Zakaj to ni vidno v RKG, tudi če smo večkrat pritisnili na gumb osveži v rabi zemljišč.

Hvala za odgovore

Sara Fijavž

Re: Priprava vloge na razpis- sušilnica in zorilnica za sala

OdgovorObjavljeno: 12 avg 2016, 13:25
Napisal/-a rsaje
Za zorilnico lahko izberite šifro 6.4.1 Drugi investicijski stroški in v opis naložbe navedite, da gre za zorilnico za suhomesnate izdelke.
DA, suhomesnati izdelki (salame) so kmetijski proizvod iz priloge 1 o delovanju EU.
DA, investicijski stroški za zorilnico in sušilnico mesa so izvzeti iz davčne osnove.
Gumb osveži ni namenjen prenosu popravljenih podatkov iz RKG. Za to se uporablja gumb RKG. Če ste v RKG to površino vrisali kot GERK z rabo 1300 - travnik, se bi zagotovo prenesla v aplikacijo s ponovnim klikom na gumb RKG (naslednji dan po ureditvi GERKa na UE). Če se GERK ne prenese, te površine v RKG nimate urejene.