vključenost v Dobrobit živali _ ponovno

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
mvidic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 13:16

vključenost v Dobrobit živali _ ponovno

Odgovor Napisal/-a mvidic »

Odgovor ni v skladu z odgovorom, ki smo ga prejeli 19.7.2016 na izobraževanju za delo s aplikacijo na AKTRP. Takrat je bilo tolmačeno, da v kolikor je v aplikaciji pri DŽ "NE", kar imajo vsi , ki so v letu 2016 vstopili v ukrep DŽ za govedo, ima kmet možnost vstopa v DŽ in posledično pridobiti tudi 5 točk. Utemeljitev, da lahko pridobi točke, je bila tudi v tem, da je itak ukrep enoleten in je potrebno vanj ponovno drugo leto vstopiti, če ga kmet želi izvajat.
Problem je tudi v tem, ker sedaj kmet niti ne ve, kakšna bo odločba za DŽ-ali pozitivna ali negativna- zato je odgovor ne razumljiv.
Svetovalci smo v zelo težkem položaju, ko kmetu najprej povemo, da ne bo mogel pridobiti točke, potem da jih lahko pridobi in nato sedaj spet, da jih ne more pridobiti. Vse to meče na našo službo zelo slabo luč in sami svetovalci izpademo zelo neresno.
aktrp
Prispevkov: 0
Pridružen: 21 Jul 2016, 11:04

Re: vključenost v Dobrobit živali _ ponovno

Odgovor Napisal/-a aktrp »

Cilj 6.7 je jasen: vključitev v ukrep dobrobit živali velja za kmetije, ki še niso vključene v ta ukrep. Mladi kmet lahko torej v poslovnem načrtu načrtuje prvo vključitev v ukrep dobrobit živali.
Odgovori

Vrni se na “Točkovanje”