Menjava vrste mehanizacije znotraj določenega cilja

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Menjava vrste mehanizacije znotraj določenega cilja

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni!

7.1 Če upravičenec po izdaji odločbe o pravici do sredstev NE MORE IZPOLNITI ENEGA OD RAZVOJNIH CILJEV, ki jih je načrtoval v poslovnem načrtu ob oddaji vloge na javni razpis, lahko v skladu s 54. členom ZKme-1 na agencijo vloži največ en obrazložen zahtevek za zamenjavo razvojnega cilja z drugim ciljem, ki je v okviru meril za izbor vlog ovrednoten z enakim ali višjim številom točk, v skladu s prvim odstavkom 10. člena uredbe za mlade kmete. Pri tem mora zagotoviti, da so razvojni cilji kljub predvideni spremembi izbrani v skladu s točko 4.10. tega javnega razpisa.

Točka 7.1 govori o spremembi razvojnih ciljev.

Z različnimi vrstami strojev lahko izpolnimo isti cilj.

Ali lahko vlagatelj npr. zamenja podrahljalnik (4.19.3) za predsetvenik (4.20.3) in s tem še vedno izpolnjuje cilj »6.12 Nakup nove ali rabljene kmetijske mehanizacije in strojne opreme, namenjene manjši porabi fitofarmacevtskih sredstev«?

Ali lahko potem zamenja drug stroj s strojem, ki zasleduje isti cilj, npr »6.9 Nakup nove ali rabljene specialne kmetijske mehanizacije za kmetovanje na strmih terenih (velja za kmetije, ki imajo najmanj 1 ha KZU v območju GO).«?

Je takih zamenjav, ki ne spreminjajo razvojnega cilja, dovoljenih več?

Razpis v 7.1 omejuje zamenjavo razvojnih ciljev, ne omejuje pa zamenjave mehanizacije, ki zasleduje isti cilj.

Razpis pri tem niti ne predvideva prošnje za spremembo.

Ali je vseeno treba zaprositi za spremembo mehanizacije znotraj posameznega cilja, čeprav razpis in uredba tega ne predvidevata?
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: Menjava vrste mehanizacije znotraj določenega cilja

Odgovor Napisal/-a rsaje »

DA, upravičenec lahko zamenja strošek v okviru istega razvojnega cilja. Takšna zamenjava stroškov ni omejena in ne pomeni menjavo razvojnega cilja.
Za zamenjavo stroška znotraj obstoječega razvojnega cilja mora upravičenec v aplikacijo Program razvoja podeželja - izplačila oddati elektronsko prošnjo za spremembo stroška, natisniti prošnjo in jo s priporočeno pošto poslati na AKTRP.
V isti aplikaciji se oddajajo tudi prošnje za spremembo razvojnih ciljev in spremembo dinamike izplačil.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”