gradnja čebelnjaka

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
mvidic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 13:16

gradnja čebelnjaka

Odgovor Napisal/-a mvidic »

Mladi prevzemnik je pridobil ENOSTAVNO GRADBENO DOVOLJENJE(do 100m2) za gradnjo čebelnjaka.
1.) Ali rabi mlad prevzemnik pridobiti tri predračune za izvedbo? Ali zadostuje en predračun, ki ga je že pridobil za prijavo na javni razpis?
2.) Ali je potreben nadzor in gradbeni dnevnik?
3.) Po tolmačenju upravne enote gradnja takega objekt ne zahteva izdajo uporabnega dovoljenja. Ali bo za dokazovanje izvedene naložbe zadosti izdan račun in potrdilo o plačilu računa, ter fotografija stanja pred in po naložbi?
4.) Zakonski partner mlade prevzemnice je samostojni ustvarjalec na področju kulture (na področju oblikovanja lesa). Ali je možno, da bi izdelal pohištvo znotraj čebelnjaka (delovni pult, stalaže, omarice...?) in za to izdal račun ? Menimo, da gre za navzkrižje interesa.
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: gradnja čebelnjaka

Odgovor Napisal/-a rsaje »

1.) Upravičencu ni potrebno pridobiti treh predračunov. Dovolj je predračun, ki ga je že pridobil za prijavo na razpis.
2.) Nadzor in gradbeni dnevnik nista predpisana z javnim razpisom in ju pri obravnavi zahtevka za izplačilo drugega dela na bomo zahtevali.
3.) Če veljavna gradbena zakonodaja ne predvideva pridobitev uporabnega dovoljenja za objekt, ki ga gradite, bo kot dokazilo o izvedeni naložbi zadostoval račun in potrdilo o plačilu računa, ter fotografija stanja pred in po naložbi. Izkazati pa morate, da gre za čebelnjak in ne za kakršnokoli drugo namembnost objekta. Ob oddaji zahtevka za izplačilo drugega obroka mora biti čebelnjak kot tak tudi vrisan na parcelni številki in vpisan v evidenco GURS. Če mora objekt v skladu z veljavno gradbeno zakonodajo imeti tudi uporabno dovoljenje, morate zahtevku priložiti tudi to.
4.) NE, partner upravičenka zaradi navzkrižja interesov ne more izdati računa za opremo v čebelnjaku.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”