Uporabno dovoljenje

Moderatorji: rsajemtvavtaradirnbek

Odgovori
mpizmoht
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Sep 2015, 07:28

Uporabno dovoljenje

Odgovor Napisal/-a mpizmoht »

1. V katerih vseh primerih je potrebno k zahtevku za izplačilo priložiti uporabno dovoljenje?

2. Kmet je izbral cilj 1.1.3.2.1.2 Rekonstrukcija hlevov za krave dojilje-ležalni boksi, zunanja jama za gnojevko, iz 85 m2 bo povečal hlev na 132 m2. Ima gradbeno dovoljenje za zahteven objekt. Hlev je bil zgrajen pred l. 68. Iz vezane reje bo investiral v prosto rejo. Bo moral na koncu k zahtevku priložiti tudi uporabno dovoljenje?

3. Na hlevu, ki je bil zgrajen pred l. 68 bo zamenjal strešno kritino, kaj bo moral priložiti zahtevku, katere dokaze? Katera dovoljenja potrebuje?

Hvala in lp!
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: Uporabno dovoljenje

Odgovor Napisal/-a rsaje »

1. Uporabno dovoljenje morajo upravičenci priložiti zahtevku za izplačilo, če izvajajo takšno investicijo, ki zahteva gradbeno dovoljenje in na koncu tudi uporabno dovoljenje. Če izvajajo samo investicijsko vzdrževalna dela (zanje gradbeno dovoljenje ni potrebno), tudi uporabnega dovoljenje za objekt ni potrebno prilagati zahtevku.
2. Da, pri rekonstrukciji hleva (gradbeno dovoljenje za zahteven objekt) mora zahtevku priložiti tudi uporabno dovoljenje.
3. Menjava strešne kritine spada pod investicijsko vzdrževanje za katera gradbeno dovoljenje ni potrebno in tudi zahtevku ni potrebno priložiti uporabnega dovoljenja. Če pa bo posegal v konstrukcijo strehe (npr. sprememba naklona) mora pridobiti gradbeno dovoljenje in na koncu tudi uporabno dovoljenje.

Upravičenci se morajo sami na upravni enoti pozanimati, če je za poseg, ki ga nameravajo izvesti, potrebno pridobiti gradbeno in uporabno dovoljenje.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”