Priznavanje stroškov-računi v primeru solastnikov

Moderatorji: rzgajnar, dfemec

Priznavanje stroškov-računi v primeru solastnikov

OdgovorNapisal/-a ukorbar » 10 avg 2016, 09:40

Gozdna posest v solastništvu, ki jo je prizadel Žledolom 2014, je upravičena na sofinanciranje vlake, potrebne za izvedbo sanacije, ki jo je projektiral in prevzel ZGS.

Za izvedena dela so bili s strani registriranega izvajalca izdani računi na več solastnikov, ki so jih glede na delež preko kompenzacije za posekani les, plačali solastniki.

Računi se torej glasijo na več solastnikov, prijavo na razpis pa ureja en solastnik, ki so ga za ta namen pooblastili ostali solastniki.

Po tolmačenju ZGS, naj bi na tokratnem razpisu, kljub naštetim dejstvom: vlaka je bila projektirana, izgrajena in plačana skladno s predpisi in kot taka stoji v gozdu, solastniki ne bili upravičeni do razpisanih

sredstev.

Glede na aktualno problematiko solastništva v luči napada podlubnikov, kjer ZGS še posebje izpostavlja (ne)aktivnost solastnikov, gre v takih primerih (s pooblaščencem) za dobro prakso.

Če drži tolmačenje ZGS, so odgovorni pri pripravi razpisa prezrli tovrstne primere.

Kakšne možnosti za sofinanciranje imajo torej solastniki, ki so skladno z ZOG hitro saniral prizadet gozd, sedaj pa kaže, da so pri gradnji vlak v neenakopravne položaju glede na posamične lastnike gozdov.
ukorbar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 avg 2016, 09:17

Re: Priznavanje stroškov-računi v primeru solastnikov

OdgovorNapisal/-a rzgajnar » 22 avg 2016, 11:49

Računi in druga dokazila se morajo glasiti na upravičenca.
rzgajnar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 feb 2016, 14:08


Vrni se na Razno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron