Katalog kršitev in sankcij

Moderatorji: dfemecrzgajnar

Odgovori
mminic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Mar 2016, 14:17

Katalog kršitev in sankcij

Odgovor Napisal/-a mminic »

Pozdravljeni,

v Katalogu kršitev in sankcij (priloga 10 Uredbe) je zapisano (primer podajamo za sadike, vprašanje pa se smiselno nanaša na vse materiale): »Če sadike gozdnega drevja propadejo zaradi poškodb, ki so jih povzročili abiotski in biotski dejavniki (veter, suša, ožig, bolezni, škodljivci, poškodbe po divjadi…), se ta sankcija ne uporabi. Sankcija se tudi ne uporabi, če je sadike odtujila oziroma poškodovala tretja oseba, kar se dokaže z ustreznim potrdilom. Sankcija se uporabi samo pri škodljivih antropogenih vplivih".

A je v primeru, da sadike (oz. drugi materiali) propadejo (se poškodujejo) oz. se njihovo število na poligonu zmanjša iz razlogov, zaradi katerih se ne uporabijo sankcije (biotski in abisotski dejavniki ter odtujitev oz. poškodba po tretji osebi), potrebno sporočati na Agencijo zmanjšanje števila sadik (oz. drugih materialov)?

Pri odtujitvi oz. poškodbi po tretji osebi je jasno napisno, da se to dokazuje z ustreznim potrdilom (npr. policijski zapisnik). A lastniki potrebujejo tudi kakšno potrdilo s katerim dokazujejo, da so sadike oz. drugi materiali "propadli" zaradi abiostkih in biotskih dejavnikov ali bo zadosti izjava (oz. pojasnilo) lastnika gozda ob morebitni kontroli na terenu?

Hvala in lp,
Marijana
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Katalog kršitev in sankcij

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

V kolikor so se sadike posušile, zaradi abiotski in biotskih dejavnikov, zmanjšanje števila sadik (oz. drugih materialov) ni potrebno sporočati na Agencijo, niti ni potrebno posebno pojasnilo.

V primeru, da so sadike (oz. drugi materiali) odtujeni oz. poškodovani po tretji osebi, pa je o tem potrebno obvestiti Agencijo ter obvestilu priložiti ustrezno dokazilo (npr. policijski zapisnik).
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”