Sušilnica za sekance

Moderatorji: rzgajnardfemec

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Sušilnica za sekance

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni!

Naložba v sušilnico za sekance je upravičen strošek, če zmogljivosti sušilnice ustrezajo nominalnim količinam oziroma majhnemu obsegu predelave, ki je vezan na majhen obseg predelave sekancev. To pomeni 15.000 m3 nasutih sekancev, če gre za sušenje sekancev, ki se predelajo v okviru žagarskih obratov in 25.000 m3 nasutih sekancev, v primeru da izvirajo iz predelave v gozdu.

Sušilnica za sekance je torej upravičen strošek ne glede na to, ali vlagatelj sam razpolaga s stroji za predelavo sekancev in ne glede na to s kakšno kapaciteto strojev za predelavo sekancev razpolaga. Povedano drugače, vlagatelj je upravičen do sofinanciranja naložbe v sušilnico za sekance v vseh primerih: kadar nima lastne predelave sekancev, kadar ima lastno predelavo sekancev v majhnem obsegu predelave in kadar ima lastno predelavo sekancev, ki je večja od majhnega obsega predelave. Seveda ob predpogoju, da zmogljivost same sušilnice ne presega dovoljenega majhnega obsega predelave.

Enako iz odgovorov na forumu razumemo, da velja tudi za sušilnico za rezan les, kjer je sušilnica upravičen strošek ne glede na to, ali obrat razpolaga z žago oziroma ne glede na zmogljivosti obstoječe žage v obratu.

Ali si razlagamo pravilno?
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Sušilnica za sekance

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

DA, razlaga je pravilna. Sušilnica je vezana na letni obseg pridelave sekancev.
Odgovori

Vrni se na “Upravičeni stroški”