Vnos podatkov o številu zaposlenih

Moderatorji: dfemecrzgajnar

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Vnos podatkov o številu zaposlenih

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni!

Prosim na navodilo v zvezi z vnosom št. zaposlenih.
Podjetje bo imelo ob oddaji vloge 2 zaposlena za polni delovni čas. Ta podatek vpišemo na zavihku "Podatki o podjetju" v polje "število zaposlenih ob oddaji vloge". Podjetje mora do oddaje zahtevka zaposliti najmanj enega novega delavca na delovnem mestu, neposredno povezanem z naložbo, kar izkazuje s pogodbo o zaposlitvi, ki jo priloži zahtevku za izplačilo sredstev.

Obveznost podjetja pa je:
upravičenec, ki ni kmetija z dopolnilno dejavnostjo, mora skupno število zaposlenih na dan vložitve vloge na javni razpis, vključno z novimi delovnimi mesti, ohranjati še tri leta po datumu zadnjega izplačila sredstev, kar mora biti razvidno iz izkaza poslovnega izida iz evidence AJPES.

Torej v konkretnem primeru mora podjetje ohraniti 3 zaposlene za polni delovni čas.

1. Kaj je potem z zavihkom "Delovna sila", kjer je predviden vnos "povprečnega števila zaposlencev v letu 2015 v podjetju"

Opozarjam tudi na možen zaplet. Obveznost podjetja je imeti 2 + 1 pogodbo o zaposlitvi. Ohranjanje zaposlitve pa boste preverjali iz izkaza poslovnega izida iz evidence AJPES, kjer pa je naveden podatek "Povprečno število zaposlencev na podlagi delovnih ur v obračunskem obdobju". Ker je ta podatek pridobljen na podlagi dejanskih delovnih ur je v praksi to število vedno manjše od dejanskega št. pogodb za polni delovni čas (bolniške, neplačani dopusti itd). Torej, nekdo, ki bo imel 3 zaposlene, nikoli ne bo izkazoval št. zaposlencev 3,0 ampak bo to število okrog 2,8.

2. Predvidevam, da bi to moralo biti še v skladu z zahtevami JR glede ohranjanja št. zaposlenih. Drži?
dfemec
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:41

Re: Vnos podatkov o številu zaposlenih

Odgovor Napisal/-a dfemec »

ad 1)
Zaposleni v podjetju
V zavihku delovna sile se vnese podatek o novo zaposlenih (po naložbi)
Pred naložbo - vnesejo se povprečno zaposleni v letu 2015 posebej moški in ženske,vnese se vse ki jih je imel 2015.

ad 2)
Da
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”