UPRAVIČENI STROŠKI, DOKAZILA

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
inabergoj
Prispevkov: 0
Pridružen: 27 Dec 2016, 12:28

UPRAVIČENI STROŠKI, DOKAZILA

Odgovor Napisal/-a inabergoj »

Spoštovani,
Odločamo se za nakup energetsko varčnejše ( tehnološke) opreme z naprednejšo tehnologijo ( clean room), ki bo pri svojem delovanju porabila bistveno manj energije kot dosedanja. Kot razumemo iz razpisa, lahko uveljavljamo najmanj 30 in največ 50% sofinanciranja / subvencije?
( po minimisu, ker bo šlo za non aneks 1 proizvode).

Zanima nas tudi kakšna dokazila moramo priložiti k vlogi v primeru energetsko varčnejše opreme ?
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: UPRAVIČENI STROŠKI, DOKAZILA

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

ODG:
Če je naložba v proizvodnjo energije ali energetsko učinkovitost in je končni proizvod predelave nekmetijski proizvod, se podpora dodeli kot pomoč po pravilu de minimis. Upoštevajo se stopnje sofinanciranja, ki so določene v PRP 2014-2020. Osnova je 30 %, ki se poveča za dodatne deleže. Skupna stopnje podpore ne sme preseči 50 %.
Pri naložbah v opremo, namenjeno učinkoviti rabi energije, je treba upoštevati minimalne standarde za energetsko učinkovitost, kot jih določajo predpisi, ki urejajo energetiko in so določeni v podtočki č) poglavja 4.3 javnega razpisa. Upoštevanje minimalnih standardov za energetsko učinkovitost se izkazuje v dokazilu št. D1.4.5 »Upoštevanje minimalnih standardov za energetsko učinkovitost, kot jih določajo predpisi, ki urejajo energetiko v primeru naložb v opremo, namenjeno učinkoviti rabi energije«, ki so priloge prijavnemu obrazcu.
Če bo obseg naložbe povečal proizvedene količine preko praga iz predpisa, ki ureja posege v okolje obsega, lahko predstavlja naložba poseg v okolje, za katere je presoja vplivov na okolje obvezna, če se zanje v predhodnem postopku ugotovi, da bi lahko imeli pomembne vplive na okolje.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis za naložbe v predelavo, trženje oz. razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2016 - velika podjetja (datum objave 9. 12. 2016)”