DOKAZILA

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
inabergoj
Prispevkov: 0
Pridružen: 27 Dec 2016, 12:28

DOKAZILA

Odgovor Napisal/-a inabergoj »

V prijavnem obrazcu pod 6. DRUGA PREDNOSTNA PODROČJA točka 5B Povečanje učinkovite rabe energije v kmetijstvu in pri predelavi hrane, navajate med drugimi tudi ENERGETSKO UČINKOVITOST STAVB ter ZMANJŠANJE TOPLOTNIH IZGUB PRI GRADNJAH OBJEKTOV.
Zanima nas, kaj konkretno se pojmuje pod energetska učinkovitost stavb in kaj pod zmanjšanje toplotnih izgub pri gradnjah objektov in kakšna dokazila se priložijo za :
1.energetsko učinkovitost stavb
2. zmanjšanje toplotnih izgub pri gradnjah objektov

Prosimo za čimprejšni odgovor.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: DOKAZILA

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

ODG: Energetska učinkovitost - učinkovita raba energije: Naložbe, ki zmanjšajo porabo energije – naložbe v opremo ali pa tudi naložbe v proizvodnjo energije, ki zmanjšajo porabo energije (npr. toplotna črpalka).
Zmanjšanje toplotnih izgub pri gradnjah objektov je vezano na naložbe v objekte (gradnja, prenova), s poudarkom na zmanjševanju toplotnih izgub, kar zmanjša porabo energije.
V prijavnem obrazcu se navede le namen naložbe, ki ima sekundarne učinke. Označi se ustrezni namen naložbe. Ti nameni naložbe, ki imajo sekundarne učinke, niso neposredno povezani z deležem javne podpore, merili itd. , zato se nameni ne izkazujejo z dokazili.
Odgovori

Vrni se na “2. javni razpis za naložbe v predelavo, trženje oz. razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2016 - velika podjetja (datum objave 9. 12. 2016)”