Obrazec PRP-10

Moderatorji: rzgajnardfemec

Odgovori
andrejm
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 Mar 2016, 22:30

Obrazec PRP-10

Odgovor Napisal/-a andrejm »

Pozdravljeni,

ali je dovoljeno POTRDILO O PREJEMU SREDSTEV IZ OBČINSKEGA PRORAČUNA iz obrazca PRP-10 priložiti kot ločeno prilogo, ki ima vse elemente obrazca iz PRP-10, na obrazcu PRP-10 pa se samo navede sklic na ločeno prilogo?
Na tak način bi bil zelo olajšan postopek, ker je v nasprotnem primeru treba najprej zahtevek oddati in potem s tem papirjem iti na občino. Tam pa zadeve niso pod kontrolo, nekje dobiš dokument takoj, nekje pa je treba čakati tudi več dni (in ne moreš vedeti, koliko časa bo trajalo). Namesto, da bi postopki tekli vzporedno, tečejo zaporedno.
Velikokrat pa je tudi več stroškov kot je predvidenih vrstic na osnovnem obrazcu (5) in potem je v vsakem primeru treba pripravljati nek ločen dokument.

Pa še dodatno vprašanje. Kakšen status ima v tem primeru 139. člen ZUPa?

139. člen

(3) Uradna oseba, ki vodi postopek, si preskrbi po uradni dolžnosti podatke o dejstvih, o katerih vodi uradno evidenco organ, ki je pristojen za odločanje. Enako ravna uradna oseba glede dejstev, o katerih vodi uradno evidenco kakšen drug državni organ oziroma organ samoupravne lokalne skupnosti ali nosilec javnega pooblastila.
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Obrazec PRP-10

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

Lahko se priloži ločena priloga za potrdilo o prejemu sredstev iz občinskega proračuna, ki ima vse elemente iz obrazca PRP-10.
Zaradi hitrejše obravnave zahtevkov, se od vlagateljev zahteva potrdilo o prejemu sredstev iz občinskega proračuna.
Odgovori

Vrni se na “Zahtevki za izplačilo sredstev”