Prodaja lastnih in dokup novih zemljišč

Moderatorji: dfemecrsajerzgajnarrpakiz

Odgovori
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Prodaja lastnih in dokup novih zemljišč

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Mladi prevzemnik ima zemljo, ki je njegova last na območju industrijske cone, od tega je v lanskem letu okrog 2 ha lastnih površin šlo v odkup (2017 leta je bila sprememba prostorskega plana). Kupila ni občina, ampak že obstoječe podjetje, ki predvideva širitev proizvodnje.
Ker v naslednjih dveh letih še ne predvidevajo gradnje ima mladi prevzemnik najemno pogodbo in zemljo še vedno obdeluje (ni pa več lastnik tega zemljišča).
Mladi prevzemnik je v času trajanja razpisa dokupil 3,5 ha zemlje (več kot je prodal). Najverjetneje v tem primeru ni v prekršku?
rsaje
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Mar 2016, 14:42

Re: Prodaja lastnih in dokup novih zemljišč

Odgovor Napisal/-a rsaje »

Upravičenec od oddaje vloge na javni razpis do vložitve zahtevka za izplačilo drugega obroka ne sme zmanjšati obsega zemljišč kmetijskega gospodarstva, s katerim je vstopil v podukrep M06.1 in jih je imel v lasti ob oddaji vloge na javni razpis, razen ob morebitni razlastitvi ali omejitvi lastninske pravice v javno korist, če razlastitveni ali služnostni upravičenec na nepremičnini postane Republika Slovenija, občina ali izvajalec javne službe.
Če upravičenec prodana zemljišča nadomesti v enakem obsegu z drugimi zemljišči (nakup in vpis v zemljiško knjigo kot lastnik), ne krši zgoraj navedenega pogoja JR.
Odgovori

Vrni se na “M6.1 – Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete”