Merilo RAZMERJE MED VREDNOSTJO ODKUPA PROIZVODOV

Moderatorji: rtrojok, mmele

Merilo RAZMERJE MED VREDNOSTJO ODKUPA PROIZVODOV

OdgovorNapisal/-a andrejm » 23 avg 2020, 19:11

Pri merilu, ki zahteva načrtovano razmerje med vrednostjo odkupa proizvodov od posameznega člana partnerstva in vrednostjo odkupa vseh proizvodov s strani vodilnega partnerja gre za to, da v razmerju odkupa proizvodov od vseh članov partnerstva, ki so kmetijska gospodarstva, nobeno od kmetijskih gospodarstev nima prevladujočega deleža odkupa s strani vodilnega partnerja. V forumskih odgovorih je večkrat omenjeno idealno razmerje, še posebej ko odkup od vseh posameznih članov partnerstva dosega nizek delež v skupnem odkupu proizvodov (npr. 5 %).

Pri merilu RAZMERJE MED VREDNOSTJO ODKUPA PROIZVODOV OD POSAMEZNEGA ČLANA PARTNERSTVA IN VREDNOSTJO ODKUPA VSEH PROIZVODOV S STRANI VODILNEGA PARTNERJA je bilo mogoče pridobiti točke za:
Načrtovano razmerje med vrednostjo odkupa proizvodov od posameznega člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo in vrednostjo odkupa proizvodov od vseh članov partnerstva s strani vodilnega partnerja, v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta znaša:
- več kot 10 % do vključno 15 %,
- več kot 15 % do vključno 20 %.

V primeru, da doseženo razmerje med vrednostjo odkupa proizvodov od posameznega člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo in vrednostjo odkupa proizvodov od vseh članov partnerstva s strani vodilnega partnerja, v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta pri vseh članih partnerstva znaša manj kot 10 % (kar je v več forumskih odgovorih predstavljeno kot idealno razmerje) smatramo, da je obveznost iz naslova tega merila izpolnjena. Ali razumemo pravilno?

Hvala za odgovor.
andrejm
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 mar 2016, 22:30

Re: Merilo RAZMERJE MED VREDNOSTJO ODKUPA PROIZVODOV

OdgovorNapisal/-a mmele » 26 okt 2020, 08:42

Tako je, pravilno razumete.
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na M16.4 - Podpora za horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov ter za promocijske dejavnosti na lokalni ravni

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost