nosilec DDK bi se želel zaposliti na projektu

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
btrunkelj
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 12:23

nosilec DDK bi se želel zaposliti na projektu

Odgovor Napisal/-a btrunkelj »

Nosilec DDK, ki se prijavlja na sklop socialnega varstva odraslih in starostnikov, bi se želel na projektu zaposliti – na kakšen način lahko to izvede? Oziroma ali so kmetu v tem primeru poleg stroškov dela, ki jih uveljavlja na časovnici priznani tudi prispevki za socialno varnost , če se zavaruje kot »kmetje« - ZPIZ -2, 17. Člen

Lep pozdrav,
Barbara Trunkelj
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: nosilec DDK bi se želel zaposliti na projektu

Odgovor Napisal/-a mmele »

Če je član partnerstva kmetija, se v skladu z 49a. členom Uredbe v projekt vključi nosilec kmetije, razen če se upravičene aktivnosti projekta izvajajo samo v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji - v tem primeru se v projekt vključi (in je podpisnik pogodbo o medsebojnem sodelovanju) nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, v okviru katere se bodo izvajale upravičene aktivnosti projekta. V skladu s četrtim odstavkom 42. člena Uredbe se za člana partnerstva, ki je kmetija, prizna strošek dela v obliki standardne lestvice stroška na enoto v višini 9,45 eura na uro opravljenega dela na projektu.
Odgovori

Vrni se na “M16.9 - Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani”