Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje storitve

Moderatorji: rtrojokmmele

Odgovori
bkosec
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Sep 2011, 20:48

Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje storitve

Odgovor Napisal/-a bkosec »

Pozdravljeni,

Zaposleni na projektu (vodja projekta) je sporazumno prekinil delovno razmerje pri vodilnem partnerju v januarju 2020. Ali se lahko ista oseba preko svoje dejavnosti (s.p. ali dopolnilne dejavnosti na kmetiji) prijavi na razpis ali zbiranje ponudb vodilnega partnerja za aktivnosti, ki so bile načrtovane v projektu in jih mora vodilni partner izvesti do zaključka projekta?

Enako situacijo imamo na ukrepu 16.2. Ali je ta odgovor velja tudi za ukrep 16.2?

Lep pozdrav
Boštjan Kosec
mmele
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2019, 08:02

Re: Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje stor

Odgovor Napisal/-a mmele »

Lahko. Za vodilnega partnerja bi določene aktivnosti izvajal zunanji izvajalec storitve, ki ni član partnerstva, in katerega ponudba je najugodnejša. Opozarjamo na omejitev stroškov zunanjih storitev, ki npr. v primeru podukrepa 16.9 ali 16.2 lahko znašajo največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Izvajalec zunanje storitve ne sme izvajati upravičene aktivnosti vodenje in koordinacija projekta, saj lahko to aktivnosti izvaja le vodja projekta, ki pa mora biti zaposlen pri vodilnem partnerju. Opozarjamo tudi na omejen obseg storitev, ki jih je možno izvajati v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
Odgovori

Vrni se na “M16.9 - Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani”