pogodba o partnerstvu /promet NUJNO VPRAŠANJE

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
djericek
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:55

pogodba o partnerstvu /promet NUJNO VPRAŠANJE

Odgovor Napisal/-a djericek »

Kdo podpiše pogodbo o partnerstvu v primeru kjer je na KMG MID nosilec kmetije ena oseba in nosilec dopolnilne druga oseba. Vodilni partner bo kupoval od nosilca kmetije mleko, od nosilca dopolnilne dejavnosti na kmetiji pa jogurt. Gre za eno kmetijo in in kako se bo promet ( minimalno 5.000 €) lahko sešteval, če bosta dobavitelja dva različna? Ali morata biti v takem primeru dva podpisnika pogodbe o partnerstvu? ZAVEDATI SE MROAMO DA GRE ZA ENOTEN KMG MID KI JE VKLJUČEB V EKO, V DŽ, V KOPOP .

OBRAZLOŽITEV:
Član partnerstva je KMG, ki bo z vodilnim partnerjem sodeloval s prodajo pridelkov tako iz osnovne kmetijske dejavnosti, kot iz dopolnilne kmetijske dejavnosti.
(nosilec KMG je druga oseba kot je nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji; različni sta davčni številki, po navadi tudi TRR, različna je tudi identificiranost za DDV )
PRIMER:
Da bomo zagotovili minimalni skupni promet, bomo od KMG kupovali zelenjavo, ki je iz osnovne dopolnilne dejavnosti, katere nosilec je mož in suhomesnate izdelke, ki so iz dopolnilne dejavnosti, katere nosilec je žena. Računi bodo na vodilnega partnerja prihajali od dveh različnih nosilcev. Na podobne primere naletimo skoraj pri večini partnerjev.
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: pogodba o partnerstvu /promet NUJNO VPRAŠANJE

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Za namen izvedbe projekta se vzpostavi partnerstvo, ki ga poleg vodilnega partnerja sestavljaj najmanj 10 kmetijskih gospodarstev. Če je kmetijsko gospodarstvo organizirano kot kmetija ali kmetija z dopolnilno dejavnostjo, je član partnerstva nosilec kmetije ali nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Vodilni partner od kmetijskega gospodarstva kupi proizvod z namenom prodaje tega proizvoda oziroma predelave in prodaje predelanega proizvoda končnemu potrošniku.

Pri vrednosti odkupa proizvodov od posameznega kmetijskega gospodarstva v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta se bo gledala celotna vrednost odkupljenih proizvodov od tega kmetijskega gospodarstva.

Vodilni partner mora za transakcije v povezavi z odkupom in prodajo proizvodov voditi ustrezno ločeno računovodstvo ali ločeno računovodsko kodo v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi ter predpisanim kontnim okvirjem, iz katerega morajo biti razvidni tudi podatki o odkupu proizvodov od posameznega člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo: vrsta, ime oziroma šifra, merska enota, količina, cena, vrednost in datum odkupa kmetijskih oziroma nekmetijskih proizvodov.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 6. 2017)”