VEČ NOSILCEV DEJAVNOSTI NA KMETIJI

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
jmotaln
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 Feb 2016, 11:31

VEČ NOSILCEV DEJAVNOSTI NA KMETIJI

Odgovor Napisal/-a jmotaln »

Pozdravljeni,

Uredba in javni razpis določata, da partnerstvo sestavljajo posrednik in kmetijska gospodarstva. Če je kmetijsko gospodarstvo kmetija ali kmetija z dopolnilno dejavnostjo, je član partnerstva nosilec kmetije oziroma nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Kaj, če vodilni partner odkupuje proizvode od nosilca kmetije in nosilca dopolnilne dejavnosti iste kmetije, ki sta dve različni osebi, z različnim davčnim statusom, itd?

S kom mora biti sklenjena pogodba? Z nosilcem kmetije ali z nosilcem dopolnilne dejavnosti? Ali z obema? Sta potem to dva projektna partnerja? Koga je potrebno vpisati v elektronski prijavni obrazec?

Ali bodo računi izdani s strani obeh nosilcev šteli v skupno kvoto odkupa od kmetije? Računi bodo izdani s strani različnih subjektov, od katerih eden najverjetneje ne bo evidentiran kot projektni partner in o njem ne bo podatkov v elektronskem prijavnem obrazcu. Je to sprejemljivo

Prosimo za natančna navodila kako ravnati v primerih, ko bo vodilni partner odkupoval primarne proizvode in proizvode dopolnilne dejavnosti iste kmetije, za kmetije z dopolnilno dejavnostjo z istim nosilcem (morda ima nosilec za vsako dejavnost različen davčni status) in za kmetije z dopolnilno dejavnostjo z različnima nosilcema.

Hvala in lp
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: VEČ NOSILCEV DEJAVNOSTI NA KMETIJI

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Za namen izvedbe projekta se vzpostavi partnerstvo, ki ga poleg vodilnega partnerja sestavljaj najmanj 10 kmetijskih gospodarstev. Če je kmetijsko gospodarstvo organizirano kot kmetija ali kmetija z dopolnilno dejavnostjo, je član partnerstva nosilec kmetije ali nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Vodilni partner od kmetijskega gospodarstva kupi proizvod z namenom prodaje tega proizvoda oziroma predelave in prodaje predelanega proizvoda končnemu potrošniku. 

Pri vrednosti odkupa proizvodov od posameznega kmetijskega gospodarstva v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta se bo gledala celotna vrednost odkupljenih proizvodov od tega kmetijskega gospodarstva. 

Vodilni partner mora za transakcije v povezavi z odkupom in prodajo proizvodov voditi ustrezno ločeno računovodstvo ali ločeno računovodsko kodo v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi ter predpisanim kontnim okvirjem, iz katerega morajo biti razvidni tudi podatki o odkupu proizvodov od posameznega člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo: vrsta, ime oziroma šifra, merska enota, količina, cena, vrednost in datum odkupa kmetijskih oziroma nekmetijskih proizvodov.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 6. 2017)”