zaposlitev in oddaljenost kmetije

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
Zdenka
Prispevkov: 0
Pridružen: 23 Jan 2017, 13:36

zaposlitev in oddaljenost kmetije

Odgovor Napisal/-a Zdenka »

Dve vprašanji:
1. Vodilni partner ima zaposleno sekretarko za polni delovni čas. Od odobritve projekta bi to isto osebo zaposlil kot vodjo/koordinatorja projekta (nova pogodba o zaposlitvi), tudi za polni delovni čas. Je to upravičen strošek in za to zaposlitev partnerstvo dobi točke?

2. Me odgovori ste napisali:
V skladu s 7. točko 3. poglavja javnega razpisa se upošteva zračna razdalja od vseh kmetijskih gospodarstev do lokacije prodajalne oz. obrata javne prehrane iz 6. točke 3. poglavja javnega razpisa. V kolikor bo več prodajnih mest oz. obratov javne prehrane, se seveda upoštevajo razdalje do vseh posameznih prodajnih mest oz. obratov javne prehrane.
V kolikor bo partnerstvo vzpostavilo lokalni trg, kjer bo vodilni partner prodajal različnim prodajalnam (ki niso v lasti vodilnega partnerja) in/ali obratom javne prehrane, mora biti izpolnjen pogoj največ 75 km zračne razdalje oddaljenosti lokacij vseh teh prodajaln (ki niso v lasti vodilnega partnerja) in lokacij obrata javne prehrane od vseh članov partnerstva, ki so kmetijska gospodarstva. Se pravi: vse lokacije (prodajaln, obratov javne prehrane) morajo biti max. oddaljene 75 km od vseh članov partnerstva, ki so kmetijska gospodarstva.
Moje vprašanje pa je: morajo pogoj 75 km izpolnjevati vse kmetije, tudi tiste, katerih proizvodi se določenemu obratu JP ne bodo dobavljali? Ali samo tiste, katerih proizvodi se bodo dobavljali?
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: zaposlitev in oddaljenost kmetije

Odgovor Napisal/-a bgricar »

1. Vprašanje: Na podlagi 12. člena Uredbe se kot nova zaposlitev šteje zaposlitev osebe pri vodilnemu partnerju za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta. Točke na podlagi merila Nova zaposlitev za namen izvedbe projekta pridobi vlagatelj za realizacijo nove zaposlitve osebe (nova sklenitev delovnega razmerja in prijava v obvezna socialna zavarovanja) za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta in ne za »prezaposlitev na novo delovno mesto« obstoječe že zaposlene osebe.

2. Vprašanje: če bo vodilni partner prodajal proizvode na lokalnem trgu iz 6. Točke 3. Poglavja javnega razpisa (tj, prodaja obratu javne prehrane oziroma pravni ali fizični osebi, ki te proizvode prodaja v prodajnem obratu – prodajalni) morajo pogoj oddaljenosti največ 75 km zračne razdalje izpolnjevati vsa kmetijska gospodarstva, ki so člani partnerstva, ne glede na to, ali se njihovi proizvodi dobavljajo posameznemu obratu javne prehrane ali ne.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 6. 2017)”