Ponudba za več kosov opreme

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Ponudba za več kosov opreme

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Nameravamo kupiti 4 manjše hladilnike, 4 premične stojnice in 1 promocijski regal. Ali je dovolj, da je ponudba pripravljena za 1 kos opreme ali mora biti ponudba pripravljena za toliko kosov kolikor jih nameravamo dejansko kupiti?
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: Ponudba za več kosov opreme

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Nakup premične stojnice je upravičen strošek. Strošek nakupa promocijskega regala ni upravičen strošek, ker spada med pohištvo.
Ponudba mora biti pripravljena za toliko kosov kolikor jih nameravate kupiti, saj lahko z nakupom večjega števila kosov dosežete pri posameznem ponudniku/dobavitelju nižjo ceno in bo tako tudi upravičen strošek nižji in bo dosežena večja racionalnost rabe javnih sredstev.
Ponudbe so tržno primerljive, če je član partnerstva, ki je upravičenec do podpore, vsem potencialnim ponudnikom poslal enako povpraševanje z minimalnimi zahtevanimi lastnostmi blaga oziroma storitve, ponudbe pa vsebujejo najmanj vse minimalne zahtevane lastnosti blaga oziroma storitve, ki so bile navedene v povpraševanju.
Opozarjamo tudi, da se skladno z javnim razpisom višina upravičenega stroška izračuna za obdobje uporabe opreme v projektu na podlagi najvišje letne amortizacijske stopnje v skladu z zakonom, ki ureja davek od dohodkov pravnih oseb.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 6. 2017)”