Kako se pridobi stroške dela?

Moderatorji: mmelertrojok

Odgovori
mkgplup
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2017, 11:12

Kako se pridobi stroške dela?

Odgovor Napisal/-a mkgplup »

V skladu s prvim odstavkom 18. člena Uredbe lahko nosilec kmetije izvaja tudi aktivnosti s področja promocije in razširjanja rezultatov projekta. Tudi te aktivnosti so lahko povezane s stroški dela. Na kakšen način pa lahko nosilec kmetije pridobi te?
Enako vprašanje imam glede posrednih stroškov.
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: Kako se pridobi stroške dela?

Odgovor Napisal/-a bgricar »

V skladu s četrtim odstavkom 8. člena Uredbe so do podpore upravičeni tudi stroški za upravičene aktivnosti promocije lokalnega trga in razširjanje rezultatov projekta, ki jih izvede kmetija kot član partnerstva v okviru svoje dopolnilne dejavnosti, pri čemer se upoštevajo naslednje dopolnilne dejavnosti v skladu z uredbo, ki ureja dopolnilne dejavnosti:
- svetovanje o kmetovanju (SKD 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje);
- organiziranje delavnic ali tečajev (SKD 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje);
- usposabljanje na kmetiji (SKD 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje);
- prikaz del iz kmetijske, gozdarske in dopolnilne dejavnosti (SKD 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje);
- svetovanje in prikazi iz kmečkih gospodinjskih opravil (SKD 85.590 Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje).

Te stroške kmetu poravna vodilni partner in jih kot strošek uveljavlja pri zahtevku. Ti stroški lahko znašajo največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Najvišja priznana vrednost urne postavke za izvedbo upravičenih aktivnosti iz prejšnjega odstavka po javnem razpisu znaša 7 eurov.

Posredni stroški se določijo v obliki pavšalnega zneska in lahko znašajo največ 15 odstotkov upravičenih stroškov dela na projektu. Stroški za upravičene aktivnosti, ki jih izvede kmetija kot član partnerstva v okviru svoje dopolnilne dejavnosti, ne spadajo med stroške dela, zato pri kmetu ni mogoče uveljavljati posrednih stroškov.
Odgovori

Vrni se na “1. javni razpis (datum objave: 2. 6. 2017)”