3 PONUDBE ZA GOI DELA IN OPREMO

Moderatorji: rpakiznlenardicsimonisekp

Odgovori
abudabi
Prispevkov: 0
Pridružen: 30 Jan 2017, 12:34

3 PONUDBE ZA GOI DELA IN OPREMO

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Spoštovani,
prosim za odgovore na naslednja vprašanja:
1.) Vlagatelj je pridobil 3 ponudbe za GOI dela z veljavnost do 31.12.2017. Vsi tri ponudniki nočejo dati veljavnost ponudbe dlje zaradi konjukture materiala navzgor. To pa pomeni, da se bodo lahko te ponudbe podražile v naslednjih mesecih, ko bo vlagatelj pridobival nove ponudbe. Kaj to pomeni iz vidika vloge ??

2.) Imamo 3 primerljive ponudbe za tehnološko opremo, dva ponudnika ponujata opremo istega proizvajalca. Ali je to v nasprotju z JR ? Na tržišču EU je težko pridobiti 3 primerljive ponudbe enake opreme.

3.)Ali je možno, da vlagatelj izbira posamezno opremo pri ponudniku A, drugi del opreme pri ponudniku B, odločil pa se je za ponudbo C ? Opremo nabavljeno pri ponudniku A in B ne bi vzel pri ponudniku C. Izbira je pogojena z odločitvijo vlagatelja, da nabavi opremo, ki zadovoljuje tako kvaliteto kot ceno opreme.

Hvala za odgovore.
lrojec

Re: 3 PONUDBE ZA GOI DELA IN OPREMO

Odgovor Napisal/-a lrojec »

1) Ob oddaji vloge je potrebno oddati veljavno ponudbo, najcenejša se v primeru treh ponudb upošteva kot izhodišče za priznano vrednost do sofinanciranja. V kolikor se kasneje investicija podraži, mora vlagatelj strošek razlike pokrivati sam.
2) Ni v nasprotju, morajo biti pa ponudbe neodvisne ter primerljive ter seveda mora biti ponudnik zastopnik za opremo, ki je na ponudbi.
3) Lahko. Pri vlaganju vlog se kot izhodišče za določitev priznane vrednosti upošteva najcenejšo ponudbo.
Odgovori

Vrni se na “8. JR za leto 2017 za naložbe kmetijskih gospodarstev v lastno primarno pridelavo kmetijskih proizvodov (datum objave: 28. 7. 2017)”