Investicija vinske kleti

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
sdeben
Prispevkov: 0
Pridružen: 02 Dec 2016, 15:21

Investicija vinske kleti

Odgovor Napisal/-a sdeben »

1. Na kmetiji bi v vinski kleti izvedli investicijo (poleg ostale tehnološke opreme kleti) v zamenjavo inox sodov z novimi (večjega volumna). V prostoru kjer se izvaja investicija in kjer se nahajajo obstoječi inox sodi, bodo tudi zamanjali tlake in uredili odvodnjavanje.
Ali je lahko poleg investicije v nove inox sode upravičen strošek tudi investicija v zamenjavo tlakov v prostoru in ureditev odvodnjavanja? V seznamu upravičenih stroškov v točki 1.4.5.Objekti vključno s pripadajočo opremo za predelavo grozdja, je namerč navedeno, da je možna novogradnja, rekonstrukcija ali investicijsko vzdrževanje objektov s pripadajočo opremo za predelavo grozdja.

2. Na istem objektu (vinski kleti) bi zunanji nadstrešek, ki sedaj služi za predelavo grozdja (pecljanje, stiskanje grozdja) zaprli z zasteklitvijo s PVC stavbnim pohištvom in ravno tako zamenjali tlak in uredili odvodnjavanje, da bi prstor služil tudi za potrebe za skladiščenja. Ali je lahko omenjena investicija upravičen strošek?
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Investicija vinske kleti

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

V navedenih primerih gre za investicijsko vzdrževanje. Upravičen strošek po javnem razpisu je le novogradnja ali rekonstrukcija objektov. Investicijsko vzdrževanje je priznan strošek le v primeru namestitve oz. vgradnje opreme.
Odgovori

Vrni se na “Upravičeni stroški”