Več etažni objekt- razdelitev vseh stroškov ureditve objekta

Moderatorji: rpakiznlenardic

Odgovori
isket
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 12:34

Več etažni objekt- razdelitev vseh stroškov ureditve objekta

Odgovor Napisal/-a isket »

V primeru kandidiranja za več etažni objekt, ki je sestavljen iz prostora za predelavo (pritličje) in prostorov za druge namene (mansarda) nas zanima:

- Ali GOI dela delimo glede na neto tlorisno površino objekta in glede na to izračunamo upravičene stroške?

- Menimo, da bi bila pravilna razdelitev takšna: stroške priprave gradbišča, temeljev, izkopa in plošče v prvi etaži ter strehe ločimo glede na procentualni izračun neto tlorisne površine. Ostala razdelitev se naredi glede na lokacijo in vgradnjo materialov, del in opreme kar izvede odgovorni projektant. Le tako lahko zagotovimo skupne in ločene popise del.
rpakiz
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 Dec 2016, 09:45

Re: Več etažni objekt- razdelitev vseh stroškov ureditve obj

Odgovor Napisal/-a rpakiz »

V podtočki l) 2. točke 4.1. podpoglavja JR je določeno, da če vlagatelj kandidira za pridobitev sredstev za naložbe v ureditev objektov, ki se uporabljajo tudi za druge namene, se od VSEH stroškov ureditve objekta kot upravičeni stroški priznajo le stroški v sorazmernem deležu glede na neto tlorisno površino objekta, ki je predmet podpore. Pri novogradnji več etažnega objekta in izvajanju več dejavnosti v enoetažnem objektu se upošteva v sorazmernem deležu glede na neto tlorisno površino objekta, ki je predmet podpore.
Odgovori

Vrni se na “Upravičeni stroški”