Vhodne količine

Moderatorji: rpakiz, nlenardic

Vhodne količine

OdgovorNapisal/-a jmotaln » 04 nov 2017, 07:44

Spoštovani,

prosim za odgovor glede dokazila D6.1.2 in D6.1.3.

1. D6.1.2. Podrobnejše vsebine za uveljavljanje merila Prednostni sektorji predelave ali trženja

"Če upravičenec uveljavlja merilo Prednostni sektorji predelave ali trženja navede letno količino in delež vhodnih surovin kmetijskih proizvodov, ki bodo predmet predelave ali trženja v petih letih po zadnjem izplačilu sredstev".

VPRAŠANJE: V tabelo, ki je opredeljena v D6.1.2 vpišemo torej v stolpec 1 količino iz naslova prednostnega sektorja in v stolpec 2 skupno količino vhodnih količin. Ali vpišemo skupne količine za pet let ali vpišemo povprečno količino, ki jo predvidevamo v posameznem letu - torej ali vpišemo količine enega leta? Kaj se zgodi v primeru, da deleža prednostnega sektorja ne bomo dosegali (npr. v prihodnjih letih se bo izkazalo, da je večje povpraševanje po ostalih izdelkih, katerih vhodna surovina ni iz naslova prednostnega sektorja)?

2. D6.1.3. Podrobnejše vsebine poslovnega načrta za obseg predelave ali trženja
Upravičenec izpolni preglednico s podatki o predelavi ali trženju kmetijskih proizvodov. Podatki iz te preglednice so podlaga za izračun izpolnitve vsaj 80 odstotkov proizvodnih zmogljivosti, načrtovanih v poslovnem načrtu v 36 mesecih od datuma zadnjega izplačila sredstev, ki so zahtevani v skladu s podtočko a) 2. točke 16. poglavja tega javnega razpisa.

VPRAŠANJE: V tabelo torej vpisujemo vhodne surovine, ki jih predvidevamo v tretjem letu po zadnjem izplačilu sredstev - torej vpišemo vhodne surovine za eno leto?

Hvala in lp
jmotaln
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 29 feb 2016, 11:31

Re: Vhodne količine

OdgovorNapisal/-a rpakiz » 15 nov 2017, 08:01

1. Vpiše naj se količine posameznega leta. Navesti je potrebno tudi celotno količino in delež v petih letih po zadnjem izplačilu sredstev. Vlagatelj mora imeti po petih letih še vedno predelavo proizvoda iz prednostnega sektorja, v kolikor nima sledi sankcija.
2. Da.
rpakiz
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 16 dec 2016, 09:45


Vrni se na Obveznosti upravičenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost