Kazalniki rezultatov

Moderator: ahauptman

Odgovori
mstular
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:04

Kazalniki rezultatov

Odgovor Napisal/-a mstular »

Pozdravljeni,

v zvezi z doseganjem kazalnikov rezultatov naslednji dve vprašanji:

1. Kako ravnati v primeru, da mora podjetje po zaključeni investiciji oziroma pred spremljanjem kazalnikov rezultatov dodatno zaposliti delavca in se tega ni predvidevalo v poslovnem načrtu, ker takrat ta potreba ni obstajala in ta zaposlitev nato vpliva na čisti dobiček in spremembo kazalnika, saj predstavlja strošek za podjetje. Ali se lahko pred zaposlitvijo javi na Agencijo in z njihovo odobritvijo spremeni kazalnik čistega dobička ali ne zaposlovati in posledično ne zagotoviti socialne varnosti nezaposleni osebi?


2. Kako ravnati, če se pojavi potreba po novi investiciji, kar je pogosto oz. potreba pri podjetjih v fazi rasti, saj to vpliva na njihovo konkurenčnost in hkrati doseči vrednost kazalnikov načrtovanih v poslovnem načrtu za že odobreno investicijo. Ali se lahko pred načrtovano investicijo zaprosi Agencijo za spremembo kazalnikov v poslovnem načrtu za že odobreno investicijo, saj posledično nova predvidena investicija drugače vpliva na finančne izide podjetja in posledično na kazalnik čistega dobička podjetja za že odobreni projekt?

Za odgovore se zahvaljujem!

Miha Štular
bgricar
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Apr 2015, 08:25

Re: Kazalniki rezultatov

Odgovor Napisal/-a bgricar »

Ob prijavi vloge na JR stranka sama predvidi kazalnike rezultatov v poslovnem načrtu in jih je dolžna izpolnjevati kot je navedeno v Uredbi:
Uredba v 23., 76., 87 in 98. členu med obveznostim upravičenca med izvajanjem operacije in od datuma končnega izplačila upravičencu navaja tudi, da mora upravičenec tretje (oz. drugo za predelavo) koledarsko leto po datumu zadnjega izplačila sredstev izpolniti vsaj 80 odstotkov vrednosti vsakega posameznega kazalnika rezultata, načrtovanega v poslovnem načrtu.
Izjema je le v primeru višje sile skladno z Uredbo.
Odgovori

Vrni se na “RIBIŠTVO 2014-2020”