Zaposelni

Moderatorji: dfemecrzgajnar

Odgovori
jkokotec
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Okt 2017, 08:57

Zaposelni

Odgovor Napisal/-a jkokotec »

Pozdravljeni,

zanima me, če je po tem razpisu, da lahko sploh kandidiramo na razpis, pogoj zaposliti eno osebo ali se samo dobijo točke, če zaposlimo kakšno osebo?

Lep pozdrav.
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Zaposelni

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

Vlagatelj mora zaposliti najmanj eno osebo za polni delovni čas, to je obveznost. Glejte Uredba o izvajanju ukrepa naložbe v osnovna sredstva in podukrepa podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdarskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 (Uradni list RS, št. 104/15, 32/16, 66/16, 14/17, 38/17 in 40/17 – popr.)
88. člen
(pogoji ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev)
(1) Poleg pogojev iz 102. in 103. člena te uredbe mora upravičenec do podpore v okviru operacije naložbe v pred industrijsko predelavo lesa, ki je gospodarska družba, zadruga ali samostojni podjetnik posameznik:
- zaposliti najmanj eno osebo za polni delovni čas na delovnem mestu, neposredno povezanem z naložbo, kar izkazuje s pogodbo o zaposlitvi, in
- ohraniti število zaposlenih glede na stanje ob vložitvi vloge na javni razpis.
(2) Upravičenec mora zahtevku za izplačilo sredstev priložiti tehnično dokumentacijo opreme, iz katere mora biti razviden majhen obseg predelave lesa iz tretjega odstavka 83. člena te uredbe.
(3) Upravičenec vloži en zahtevek za izplačilo sredstev v okviru operacije naložbe v pred industrijsko predelavo lesa.
89. člen
(obveznosti po zadnjem izplačilu sredstev)
Poleg pogojev iz 106. člena te uredbe, mora upravičenec do podpore v okviru operacije naložbe v pred industrijsko predelavo lesa, ki ni kmetija z dopolnilno dejavnostjo, skupno število zaposlenih na dan vložitve vloge na javni razpis, vključno z novimi delovnimi mesti, ohranjati še tri koledarska leta po datumu izplačila sredstev, kar mora biti razvidno iz izkaza poslovnega izida iz evidence Ajpes
Odgovori

Vrni se na “Pogoji za pridobitev sredstev”