Dvoriščni nakladalnik s teleskopsko roko

Moderatorji: rzgajnardfemec

Odgovori
sinem
Prispevkov: 0
Pridružen: 05 Jul 2016, 21:41

Dvoriščni nakladalnik s teleskopsko roko

Odgovor Napisal/-a sinem »

Naprošamo za pojasnilo razlike med teleskopskim nakladalnikom in dvoriščnim nakladalnikom vključno z izvedbo teleskopske roke?
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: Dvoriščni nakladalnik s teleskopsko roko

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

TELESKOPSKI NAKLADALNIK je delovni stroj, ki ima togo podvozje oz. nosilni okvir. Nad sredino zadnje preme je vpeta dvižna roka teleskopske (raztegljive) izvedbe za dviganje bremen. Desno od dvižne roke je nameščen pogonski motor z notranjim izgorevanjem, levo pa kabina za voznika. Pri vožnji se krmiljenje stroja izvaja s sprednjimi kolesi, z zadnjimi ali pa s kombinacijo obojih.

DVORIŠČNI NAKLADALNIK je delovni stroj praviloma manjših dimenzij, namenjen za delo na dvoriščih (od tu izhaja ime), v zgradbah itn. Praviloma ima zgibno podvozje oz. nosilni okvir. Nad sprednjo premo ima nameščena dva dvižna vzvoda (roki) za dviganje bremen. Pri vožnji se krmiljenje stroja izvaja s sredinskim zgibom sprednjega in zadnjega dela podvozja, oz. sprednje in zadnje preme. Voznikova kabina je namšečena sredinsko, za njo pa je pogonski motor z notranjim izgorevanjem. Dvoriščni nakladalniki imajo lahko nad sprednjo premo vpeto tudi teleskopsko roko za dviganje bremen. Obstajajo tudi izvedbe s togim podvozjem, pri katerih se krmiljenje pri vožnji izvaja z zaviranjem levega oz. desnega para koles.
Odgovori

Vrni se na “Upravičeni stroški”