obveznost poročanja

Odgovori
bboznar
Prispevkov: 0
Pridružen: 12 Avg 2015, 11:27

obveznost poročanja

Odgovor Napisal/-a bboznar »

Kmetija z dopolnilno dejavnostjo bo prejela sredstva iz naslova tega ukrepa. Kakšna je njena obveznost poročanja po oddaji zahtevka?
rzgajnar
Prispevkov: 0
Pridružen: 22 Feb 2016, 14:08

Re: obveznost poročanja

Odgovor Napisal/-a rzgajnar »

Kmetija z dopolnilno dejavnostjo, ki prejme sredstva, nima nobenih obveznosti poročanja po oddaji zahtevka.

Mora pa izpolnjevati obveznosti, ki so določene Uredbi o izvajanju ukrepa naložbe v osnovna sredstva in podukrepa podpora za naložbe v gozdarske tehnologije ter predelavo, mobilizacijo in trženje gozdarskih proizvodov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020
106. člen
(skupne določbe glede obveznosti upravičenca po zadnjem izplačilu sredstev)
(1) Podprta naložba se mora uporabljati za namen podukrepa ali operacije, za katero so bila sredstva po tej uredbi dodeljena še najmanj naslednjih pet let po zadnjem izplačilu sredstev.
(2) Podprta naložba se v skladu z 71. členom Uredbe 1303/2013/EU ne sme premestiti iz Evropske unije:
- 10 let od zadnjega izplačila sredstev, kadar je upravičenec veliko podjetje,
- 5 let od zadnjega izplačila sredstev, kadar je upravičenec MSP.
(3) Upravičenec mora vso dokumentacijo, ki je bila podlaga za pridobitev sredstev po tej uredbi, hraniti še najmanj pet let od dneva zadnjega izplačila sredstev.
(4) Upravičenec mora omogočiti dostop do dokumentacije o naložbi ter omogočiti kontrolo naložbe na kraju samem ARSKTRP, MKGP, revizijskemu organu, izvajalcu vrednotenja pooblaščenem s strani MKGP in drugim nadzornim organom Evropske unije in Republike Slovenije.
(5) Upravičenec mora obveznost iz sedemnajstega odstavka 102. člena te uredbe izpolnjevati pet let po zadnjem izplačilu sredstev, če je upravičena vrednost naložbe najmanj 50.000 eurov.
Odgovori

Vrni se na “Obveznosti upravičenca”